Kínában dutyi vár a felvételin csalókra, Magyarországon ez elképzelhetetlen

osztalyterem-tanuloHáromtól-hét évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethetik a központi egyetemi felvételiken csalókat és az őket segítőket mostantól Kínában. Ezért idén az érintett mintegy 9,4 millió fiatal és családtagjaik még nagyobb izgalommal várták a vizsgák első napját. A „felső vizsgát” (gaokao), amelyet Kína-szerte a fiatalok jövője szempontjából a legmeghatározóbb megmérettetésének, az ember életének legfontosabb eseményének tartanak, az elmúlt években rendszeresen botrányok kísérték, mert a diákok és a szülők, helyenként a tanárokkal együttműködve a legfurfangosabb trükkökkel és eszközökkel igyekeztek a feladatokat szabálytalanul megoldani.

A hatalmas tét miatt a továbbtanulni szándékozó diákok számára ez a legnagyobb megrázkódtatással járó kihívás, a „rémálom„. A szülők ezért egyrészt rendszerint igyekeznek a legideálisabb körülményeket megteremteni többnyire egyetlen gyermekük felkészüléséhez, másrészt nem ritkán közreműködnek a különböző technikai eszközök beszerzésében is, amelyek elvben külső segítség igénybevételét tehetik lehetővé. A csalásra, a puskázásra külön ágazat szakosodott, az ajánlatokat az interneten terjesztik. Az eddig lebukottak között voltak olyanok, akik fülbe vagy például a cipősarokba épített műszaki berendezésekkel kísérleteztek, de más csúcstechnikát képviselő vezeték nélküli kapcsolatot biztosító megoldásokhoz is folyamodtak. (Rémisztő még csak elgondolni azt, hogy mennyien kerülnének rács mögé Magyarországon, ha hasonló szigorral büntetnék az érettségin csaló fiatalokat. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem hinnéd mire képes néhány ventilátor: minden az adatközpontokról I.

csü jún 9 , 2016
Magyarország egyik legkorszerűbb adatközpontján, az Invitel budapesti, Kozma utcában található Datacenterén keresztül bemutatjuk, milyen léptékben kell gondolkodnunk, ha el akarjuk képzelni egy ilyen összetett, hatalmas értéket koncentráló létesítmény berendezéseinek és eszközparkjának főbb számait. Tudta például, hogy a Datacenterben a klímaberendezések ventilátorai annyi hideg levegőt szállítanak, hogy mindössze negyven perc elég lenne az […]

És még ez is...