A brit National Grid megszabadul a kínai eszközeitől

National GridA brit National Grid a kiberbiztonsági okok miatt abbahagyta az együttműködést a kínai székhelyű beszállítójával.

A National Grid plc egy brit multinacionális villamosenergia- és gázszolgáltató vállalat megkezdte a kínai hátterű Nari Technology’s leányvállalata, a NR Electric UK által szállított alkatrészek eltávolítását a villamosenergia-átviteli hálózatból a kiberbiztonságának növelésének érdekében — tudta meg a Financial Times (FT). A döntést már áprilisban meghozták, miután a közműszolgáltató tanácsot kért a Nemzeti Kiberbiztonsági Központtól, a GCHQ nemzeti hírszerző ügynökség egyik részlegétől. A brit vállalat „bizalmas szerződéses ügyekre” hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. „Nagyon komolyan vesszük az infrastruktúránk biztonságát, és hatékony ellenőrzésekkel védjük munkatársainkat és kritikus eszközeinket, hogy továbbra is megbízhatóan, biztonságosan és biztonságosan továbbíthassuk az áramot” — közölte a National Grid.

Az FT szerint a Nari leányvállalatának egy alkalmazottja azt mondta, hogy a vállalatnak már nincs hozzáférése azokhoz a helyszínekhez, ahol az alkatrészeket telepítették, és hogy a közműszolgáltató nem közölte a szerződések felmondásának okát. A lap egy másik, meg nem nevezett személyt idézett, aki szerint a döntés alapja az NR Electric UK olyan alkatrészei voltak, amelyek segítenek a hálózat szabályozásában és kiegyensúlyozásában, valamint az áramkimaradások kockázatának minimalizálásában. Nagy-Britannia Energia és Klíma Minisztériumának Energiabiztonsági és Net Zero osztálya közölte, hogy nem kommentálja a magánszervezetek egyéni üzleti döntéseit, amihez azért hozzátették, hogy „Kormányminisztériumként szorosan együttműködünk a magánszektorral nemzetbiztonságunk védelme érdekében” — írja az FT.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A kiberbiztonság fejlesztése: A kulcsfontosságú ágazatok védelme a digitális korszakban

pén dec 29 , 2023
ShareTweetPinShareAz elmúlt évtizedek hatalmas technológiai fejlődése nemcsak új lehetőségeket hozott el a társadalom számára, hanem új kihívásokat is teremtett a kiberbiztonság terén. Ahogy egyre több személyes és üzleti adat kerül digitalizálásra, a kiberbiztonság fontossága egyre növekszik. A digitális kor biztonságának megőrzése már nem csupán az IT-szakemberek feladata, hanem mindenkié, aki […]
hacker

És még ez is...