Kóka a mobiltranzakciók biztonságáról beszélt a jakartai Connect Expón

Koka-JanosA Connect Expo Comm Indonesia 2015 konferencián vendégként előadó Kóka János, a Cellum vezérigazgatója elmondta, hogy az indonéz cégeknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a mobiltranzakciók biztonságára. Indonézia a kiberbűnözés és kártyacsalások által egyik legjobban sújtott ország a világon: egyebek mellett a kártyaadatok „lefölözése” (skimming), vírustámadások, adathalászat és adatbázis-feltörések okozta károk évente több billió rúpiát tesznek ki. A biztonság kérdése azért is kulcsfontosságú, mert a világ negyedik legnagyobb országa lakosságszám alapján az okostelefonok és a vezeték nélküli internet terjedésével várhatóan az egyik leggyorsabban növekvő mobiltranzakciós piac is lesz egyúttal.

A konferencián Kóka bejelentette, hogy Indonézia vezető felhőalapú szolgáltatójával is együttműködésre készül a Cellum. A Telkomtelstra üzleti szolgáltatásait a magyar fejlesztőcég közel katonai biztonsági szintű fizetési modulja egészíti majd ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Samsung Gear VR: fotelből a világ körül

sze nov 11 , 2015
Az idei karácsony egyik legizgalmasabb kiegészítője lehet a Samsung Gear VR szemüveg, amely Samsung GALAXY Note 5, S6, S6 Edge és S6 Edge+ mobiltelefonokkal kompatibilis. A Gear VR Light virtuális valóság szemüveggel és a mobiltelefonod segítségével bárhol és bármikor egy általad választott különleges világba csöppenhetsz a folyamatosan bővülő 360 fokos […]
Samsung