A bizonyítékoknak annyi: A Fortinet szerint ronda év jön

ghostwareAhogy közeledik a 2016, a Fortinet a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető vállalat -, és annak a fenyegetéseket kutató részlege, a FortiGuard Labs közzétette éves előrejelzéseit a 2016-os várható malware és hálózatbiztonsági fenyegetésekről, trendekről.

4. Új technológiák, amik elrejtik a támadásra utaló bizonyítékokat
A 2015-ben megjelent Rombertik az egyik első „blastware” program volt. Azonban amíg a blastware-nek az a célja, hogy megsemmisítsen, vagy megbénítson egy rendszert, ha felfedezik (a FortiGuard szerint a kiberbűnözők továbbra is használni fogják ezt a fajta malware-t), a „ghostware”-t arra a célra fejlesztették ki, hogy eltüntessen minden olyan kompromittálásra utaló nyomot, amit a legtöbb biztonsági rendszer észlelhet. Ezáltal jelentősen megnehezítik a cégek dolgát, akik megpróbálják kideríteni, mekkora adatveszteséggel járt egy támadás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adakoznál? Itt a segítség

csü dec 24 , 2015
Nyakig benne vagyunk az ünnepekben, olvasóink szíve kitárul, jobban odafigyelnek szeretteikre és -remélhetőleg- a hátrányos helyzetű embertársainkra. Ilyenkor sokkal nagyobb az esélye, hogy segítsünk másokon, mint az év egyéb időszakaiban. Általában, ha azt halljuk, adakozás, a legtöbbünk pénzadományra gondol, pedig a jótékonyságnak még számos más módja is van. Az Invitel […]

Friss, ropogós