4iG: újabb szándéknyilatkozat, most az albán kormánnyal

Albánia - 4iGSzándéknyilatkozatot írt alá az albán kormánnyal a 4iG Csoport az Egyiptom és Albánia között húzódó tenger alatti nagy kapacitású adatkábel-beruházás megvalósításának támogatásáról.

A magyar infokommunikációs vállalat közleménye szerint a megállapodást Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója és Enkelejda Mucaj, Albánia infrastrukturális és energiaügyi miniszterhelyettese írta alá, Edi Rama albán miniszterelnök és Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke jelenlétében. A 4iG és a Telecom Egypt február elsején kötött előzetes megállapodást az Egyiptom és Albánia között létesítendő interkontinentális tenger alatti adatkábelrendszer beruházásának feltételeiről, valamint közös projekttársaság alapításáról.

Albániai végpontjával a kábelrendszer a legrövidebb útvonalat biztosíthatja Frankfurt és más fontos kelet-közép-európai, valamint balkáni nemzetközi forgalmi célpontok felé, mint például Belgrád, Szófia, Bécs és Budapest. Az új balkáni adatkapu még jobban erősíti az üzleti és technológiai kapcsolatokat, a nemzetközi optikai tranzitútvonalak bővítésével pedig további együttműködési lehetőségek nyílnak a régióban.

Edi Rama albán miniszterelnök köszönetet mondott a 4iG Csoportnak a nyugat-balkáni ország első interkontinentális hálózatának megvalósításáért. Az általa mérföldkőnek nevezett projekt az ország fejlődését, a digitális innovációt és a helyi vállalkozások nemzetközi piacra lépését is segíti. A 4iG albániai távközlési befektetései és a tervezett tenger alatti adatkábel-beruházás jól mutatják a társaság stratégiai céljait és hosszú távú elkötelezettségét az ország iránt – idézték a 4iG Csoport elnökét. A magyar társaság Albánia egyik legnagyobb külföldi befektetője és a telekommunikációs szektor meghatározó szereplője leányvállalatán, a One Albanián keresztül.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még lehet jelentkezni az NMHH Net-Coach képzésére

sze febr 7 , 2024
ShareTweetPinShareMég egy hétig lehet jelentkezni arra az új felnőttképzési programra, amit a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közösen indít. Az újmédia pedagógia ösztöndíjas programra főleg pedagógusok, pedagógushallgatók, valamint a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozók jelentkezését várják február […]
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

És még ez is...