Darknet: Százakat vettek őrizetbe

DarknetKözel háromszáz embert őrizetbe vettek, készpénzt, kábítószert, kriptovalutát és fegyvereket is lefoglaltak a darkneten végzett SpecTor kódnevű művelet során.

Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, a hágai székhelyű Europol tájékoztatása szerint az osztrák, a francia, a német, a holland, a lengyel, a svájci, a brazil, a brit és az amerikai hatóságok által végzett összehangolt akció eladókat és vásárlókat is célba vett a darknet, más szóval darkweb platformjain. Az Europol által koordinált, az illegális áruk online piacterein végzett művelet során 288 gyanúsítottat állítottak elő, közülük 153-at az Egyesült Államokban, 55-öt Nagy-Britanniában, 52-őt Németországban, 10-et Hollandiában, 9-et Ausztriában, ötöt Franciaországban, kettőt Svájcban, Lengyelországban és Brazíliában pedig egy-egy embert. Az előállított árusok más tiltott piactereken is tevékenykedtek.

A bűnüldöző szervek három kontinensen összesen 50,8 millió euró készpénzt és virtuális valutát, 117 különböző lőfegyvert és 850 kilogramm kábítószert foglaltak le. A lefoglalt kábítószerek között több mint 258 kilogramm amfetamin, 43 kilogramm kokain, 43 kilogramm – (MDMA), valamint több mint tíz kilogramm LSD és ecstasytabletták voltak. Megjegyezték, a SpecTor kódnevű művelet a letartóztatások tekintetében az elmúlt évek legsikeresebb akciója volt az internet sötét oldalán. A 2020-ban végzett, DisrupTor nevű művelet során a nemzeti hatások 179 embert állítottak elő, a 2021-es Dark HunTor fedőnevű művelet pedig 150 letartóztatáshoz vezetett.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem kenték az Unióra: Rendkívüli béremelésről döntött a Magyar Telekom

sze máj 3 , 2023
A Magyar Telekom július 1-től rendkívüli, differenciált béremelésről döntött, amely 2023 második fél évére 2,8 milliárd forint összegű bérfejlesztést jelent. Míg Magyarország Kormánya az uniós források elmaradására keni a pedagógusok fizetésemelésének elmaradását, addig a Magyar Telekom célja, hogy támogassa kollégáit az inflációs nyomásból eredő növekvő megélhetési költségek fedezésében valamint megőrizze […]
fizetés forint

És még ez is...