2018: az e-könyv éve lesz, vagy mégsem?

konyvxAz elektronikus könyvek eladása 2018-ra túl fogja szárnyalni a nyomatott változatokét Nagy-Britanniában – jósolja a Pricewaterhouse Coopers (PwC) új jelentése. A dokumentum szerint az egyéni fogyasztót célzó e-könyvek piacának értéke – ebbe nem tartoznak bele a tankönyvek és a szakmai kézikönyvek – a jelenlegi 380 millió fontról (142 milliárd forintról) egymilliárd fontra (375 milliárd forintra) fog növekedni 2018-ra. Ezzel párhuzamosan a nyomtatott könyvek eladásai várhatóan egyharmaddal esnek vissza. A PwC szerint 2018-ra a nagy-britanniai lakosság 50 százalékának lesz iPad vagy Kindle készüléke, illetve hasonló e-könyv olvasója. A jelentés szerint 2018-ban várhatóan 15,5 milliárd applikációt fognak letölteni Nagy-Britanniában.

Mindennek ellentmond a Waterstones könyvesbolthálózat alapítója előrejelzésének, amely szerint „az e-könyv forradalom” hamarosan hanyatlásnak indul. Tim Waterstone még márciusban beszélt arról, hogy minden jel – különösen Amerikát érintően – arra mutat, hogy az elektronikus könyvek csillaga máris leáldozóban van, és várhatóan Nagy-Britanniában sem lesz más a helyzet — számolt be az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Telekom e-egészségügyben erősít

sze jún 11 , 2014
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom közleménye szerint sikeresen lezárta azt az egészségügyi kutatás-fejlesztési projektjét, amelyet egy éve, 2013 márciusában indított. A projekt célja egy lakossági tájékozódást támogató e-egészségügyi platform kifejlesztése volt. A 64 195 693 forint állami támogatást kapott kutatásában azokra a kérdésekre kerestek megoldást, hogy miképpen lehet a meglévő egészségügyi informatikai rendszerekben rejlő […]

És még ez is...