Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXV.

matematika

  • Mark Zuckerberg nemrég történt bejelentése szerint a Facebooknak világszerte 1,5 milliárdos az aktív felhasználói tábora. Augusztus végén fordult elő először, hogy egy nap alatt egymilliárdnyian jelentkeztek fel a legnagyobb közösségi oldalra. Itthon is az egyik legnagyobb közösség a facebookosoké, a felhasználók száma Magyarországon már meghaladta az 5 milliót.
  • A Xerox felmérései szerint a munkavállalók 60 százaléka használ olyan nyomtató berendezést, amely nincs jelszóval titkosítva, így bárki, bármilyen dokumentumot kinyomtathat rajta.
  • Az Upfront Ventures tanulmánya szerint a milliárd-dolláros értékű úgynevezett unikornis vállalatok közössége 60-nal gyarapodott csak 2015-ben. A legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező cégek között ott van a magyar alapítású, de San Francisco-i székhelyű Prezi is, amely az exponenciálisan növekvő szervezetek Top 100-as listáján a 22-ik helyen szerepel.
  • 2014 végére már 230 milliárd forintnál járt a magyarországi online kiskereskedelmi forgalom, melynek közel 20 százaléka származott műszaki cikkek értékesítéséből.
  • Tavaly a Kaspersky Lab termékei több mint 3,6 millió olyan kísérletet blokkoltak, amelyek megpróbálták megfertőzni az OS X-et futtató gépeket. Az év folyamán a vállalat szakemberei 1499 új rosszindulatú programot találtak ezen a platformon. Ez a szám lényegesen alacsonyabb, mint az ugyanabban az időszakban a Windows vagy Android alapú eszközökre írt veszélyes szoftverek száma. Ugyanakkor a legutóbbi fogyasztói felmérés kimutatta, hogy az OS X alapú számítógépeknek csupán a fele védett, így ebben a pillanatban is felhasználók ezrei vannak veszélyben.
  • Az online turisztikai piac arányának növekedése a szállásfoglalásokon belül globális trend. Nagy-Britanniában a belföldi foglalások 78 százaléka, Hollandiában a 67 százaléka online történik, míg Magyarországon ez a szám mindössze 45-48 százalék. A jelenleg alacsonynak tekinthető arány növekedése prognosztizálható a következő években, mely a várakozásuk szerint 2017-re elérheti a közel 50 százalékot — állítja Szigetvári József, a Szallas.hu Kft. ügyvezetője.
  • A legfrissebb statisztikák szerint havonta 30 milliárd gigabájt mennyiségű információra keresnek rá a felhasználók az interneten, és az igényeik folyamatosan nőnek.
  • Az IDC piackutató jelentése szerint az üzleti tintasugaras készülékek 38 millió eurós piaci potenciállal bírnak Európában, és 2014-ben minden negyedik, irodai felhasználásra értékesített nyomtató (2.2 millió darab) üzleti tintasugaras technológiával rendelkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tervezz előre és maradj összeszedett!: így közvetítsd élőben az ünnepeket

csü dec 17 , 2015
A Samsung tippjeink segítenek abban, hogyan válhatsz az ünnepek sztárjává és oszthatod meg azonnal, élőben az élményeidet a szeretteiddel. 1. Tervezz előre és maradj összeszedett! A sikeres élő közvetítés alapja a pontos és alapos tervezés. Kezd azzal, hogy készítesz egy forgatókönyvet az este menetrendjéről! Írd össze, hogy milyen felszerelésekre és […]
karácsony ünnepe

És még ez is...