ZyXEL: így védd meg a routered

adslAz elmúlt időszak router támadásainak híreire reagálva a ZyXEL megerősítette néhány hozzájuk köthető termék megtámadását, ám azokat valójában egy más, félrevezető címkével rendelkező, a ZyXEL Hálózati Operációs Rendszer (ZyNOS) termékein követték el, ami nincs kapcsolatban a ZyXEL (ZyXEL Communications Corp.) által forgalmazott eszközökkel. A ZyXEL Hálózati Operációs Rendszer speciális hálózati fejlesztésekkel foglalkozó cég korábban licensz megállapodást kötött különböző forgalmazókkal, akik viszonteladói kapcsolatban álltak más, hálózati és telekommunikációs megoldásokkal foglalkozó nagyobb gyártókkal is. A vállalat eszközeinek forráskódját később a forgalmazói engedéllyel rendelkezők különböző igényei miatt megváltoztatták, így a termékeken nem használhatják tovább az eredeti, “ZyXEL Hálózati OS” nevet, tehát az eszközöknek nincs köze a ZyXEL márka jelenlegi routereihez.

A támadások megelőzése érdekében a márka figyelmezteti felhasználóit a következő lépések megtételére, amelyekkel csökkenthetik a routerek sebezhetőségi szintjét:

  1. Változtassa meg az eszköz alapbeállításokban megadott jelszavát!
  2. Legyen biztos benne, hogy az eszközön a legfrissebb elérhető firmware verzió fut!
  3. Tiltsa le a web konfigurációs hozzáférést az interneten keresztüli távoli eszközöktől! Ha a távoli hozzáférés mindenképpen szükséges, a felhasználóknak érdemes korlátozniuk a belépési engedéllyel rendelkező ip-címeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ODFA: a kormány nem teljesítette az ígéreteit

hét márc 24 , 2014
A nyílt dokumentumformák képviseletében fellépő Magyarországi Nyílt Dokumentum Formátum Szövetség (ODFA) elégedetlen a kormányzat teljesítményével. Mint a szervezet honlapján közzétett évértékelőben írják: 2011-ben a kormány bejelentette, hogy megszünteti az amerikai szoftveróriás, a Microsoft monopolhelyzetét az oktatási szektorban és támogatta két nyílt oktatási platform elterjedését is. Kormányrendelet született a nyílt dokumentumformátumok használatáról […]

Friss, ropogós