Iráni hackerek nyilvánosságra hozták a Pegasus iroda vásárlóinak adatait

hackerEgymillió dollárt követel negyvennyolc órán belül egy Iránhoz köthető hackercsoport a kibertámadásban elrabolt izraeli szervezetek – köztük a Pegasus utazási iroda vásárlóinak adataiért. 

A Black Shadow nevű hackercsoport a Cyberserve nevű izraeli internetes tárhelyszolgáltató cég szervereit törte fel, amelyek több millió izraeli adatait őrizték. A kiberbűnözők megtámadták szervereken tárolt közlekedési vállalatok, egy turisztikai vállalat, vagy a Holonban lévő Gyermekek Múzeuma honlapja mellett az izraeli LMBT közösség Atraf nevű ismerkedési oldalát is. A gyanú szerint Iránhoz köthető hackerek vasárnap ultimátumot adtak, hogy ha 48 órán belül nem kapnak egymillió dollárt, akkor nyilvánosságra hozzák az elrabolt adatokat. A kiberbűnözők azt üzenték a Telegram applikáción, hogy mindeddig senki sem vette fel velük a kapcsolatot az izraeli kormánytól vagy a Cyberserve-től, amelyet péntek este feltörtek.

Szombat délután elkezdték közzétenni a Kavim nevű tömegközlekedési vállalat több ezer ügyfelének adatait, este pedig a Dan közlekedési vállalat és a Pegasus utazási iroda több ezer vásárlójának adatait hozták nyilvánosságra. Szintén a Black Shadow csoport követte el egy évvel ezelőtt a Sirbit nevű izraeli biztosítótársaság és a KLS finanszírozással foglalkozó vállalat elleni kibertámadást. Akkor is nyilvánosságra hoztak számos magántermészetű információt az ügyfelekről. Izrael és Irán évek óta árnyékháborút folytat, amelyben Izrael állítólag többször is a kiberhadviselés eszközeit vetette be az iráni nukleáris program megakadályozására. Ezen a héten példátlan kibertámadás érte az iráni üzemanyag-elosztó rendszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Arcápolási kalauz kezdőknek

csü nov 4 , 2021
ShareTweetPinShareA tudatos bőrápolás elsajátítása nem is olyan egyszerű feladat. Tisztában kell lenni hozzá a saját bőrtípusunkkal, valamint azzal, hogy az egyes arcápolási termékek mire valók, és hogyan kell használni őket. Ehhez adunk most egy kis segítséget.  Arctisztítók A nevük eléggé beszédes a funkciójukat illetően, az a céljuk, hogy eltávolítsák a […]
helia-d

És még ez is...