Xerox: az it-biztonság a nyomtatókkal kezdődik

A digitalizálódó irodai ökoszisztéma legsebezhetőbb pontjai napjainkban a hálózatba kötött nyomtatók és multifunkciós berendezések.

A Quocirca tavalyi, Angliában, Franciaországban, Németországban és az USA-ban, 200 vállalkozás bevonásával elvégzett felmérése szerint a válaszadó cégek 61 százaléka ismerte el, hogy váltak már adatlopással járó kibertámadás áldozatává. A bűnözők pedig rendszerint a védelem nélkül álló dokumentumkezelő berendezéseken keresztül fértek hozzá az őket érdeklő vállalati információkhoz. A támadások változatos módokon zajlottak le. Többek közt kéretlen levelek, rejtett dokumentumok eljutatásával a nyomtató merevlemezére vagy cserélhető meghajtójára, a szkennelési és levelezési funkciókhoz való hozzáféréssel, vagy a nyomtatóeszköz beállításainak megváltoztatásával. De nemcsak a cégek vannak veszélyben. Szintén tavaly az Andrew “Weev” Auernheimer nevű hacker húsz világhírű egyetem – köztük a Berkley, Princeton – hálózatába férkőzött be illetéktelenül az online bekötött nyomtatókon keresztül.

Az ilyen esetek megakadályozása miatt a nyomtató gyártóknál egyre hangsúlyosabbá válik az eszközeik védelmi funkcióinak a megerősítése. Nemrég a Xerox 29 új ConnectKey kompatibilis nyomtatót, illetve multifunkciós berendezést mutatott be, amelyeket átfogó biztonsági rendszerrel vértezett fel. Egyrészt olyan működési szisztémát alakítottak ki rajtuk, amely az arra jogosult felhasználó engedélyéhez, hitelesítéséhez és kontrolljához köti a berendezéshez, illetve azon keresztül a vállalati hálózathoz való hozzáférést. Másrészt a gépeken akár bekapcsoláskor, akár működés közben lefutatható a nyomtató működéséért felelős szoftver (firmware) ellenőrzése, ami azonnal jelzi, ha bármi rendelleneset észlel a berendezés működésével kapcsolatban.

A Xerox új ConnectKey berendezéseinél arra is odafigyeltek, hogy a kiszűrjék a kritikus adatok illetéktelenekhez való szándékos, vagy véletlen továbbítását. A rendszer védi és titkosítja a tárolt információkat, amelyekhez csak a magát szigorú szabályok szerint azonosító felhasználó juthat hozzá.
A fejlett biztonsági struktúrát a Xerox a partnereivel, a McAfee-val és a Cisco-val közösen dolgozta ki. Ennek megfelelően az új ConnectKey gépekre már a McAfee víruskereső szoftverét telepítették, amely azonnal megakadályozza a jogosulatlan és potenciálisan sérülést okozó műveletek lefutatását. Továbbá a több dokumentumkezelő eszközt felölelő üzleti flották felügyeletét, auditálását és központi vezérlését a Xerox a Cisco TrustSec technológiájának a segítségével biztosítja a vállalatok részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ABB - IBM együttműködés

sze máj 10 , 2017
Az ABB és az IBM bejelentette, hogy stratégiai együttműködést létesít, amelynek keretében az ABB ipari vezető digitális kínálatát felsorakoztató ABB Ability platformot ötvözik az IBM Watson ipari internet-alapú kognitív képességeivel. Az ABB Abilityre és a Watsonra alapozott első két közös ipari megoldás a gyári termelés és a villamosenergia-hálózatok terén biztosít […]

Friss, ropogós