Érzékel mindent: ilyen lesz a szupertelefon

Richard-Yu-HuaweiA szuperttelefon vízióját Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának globális vezetője vázolta először nyáron Sanghajban, az ázsiai Mobile Word Congress-en.

1. A szupertelefon el fogja sajátítani a hat érzékszerv „működését”
A szenzorok, a tárgyfelismerő technológiák és a 3D scanning fejlődésével a szupertelefon képes lesz egyre pontosabb percepciókat alkotni az emberekről, tárgyakról és környezetükről, így megteremtve egy olyan virtuális valóságot, amely akár a fizikai világ tükörképe is lehetne. Már most is sok szenzor technológia hasonlóan működik, mint az ember és az állatok érzékelése. A jövőben az íz-érzékelők képesek lesznek ízeket megkülönböztetni, a mesterséges intelligenciával összekötött hang-érzékelők be fogják tudni azonosítani a hangok forrását és távolságát. Sőt, a Huawei hordozható eszközei már most is számos olyan érzékelővel vannak felszerelve, amelyek figyelik és pontosan rögzítik viselője státuszát, és képesek megkülönböztetni, hogy az illető éppen alszik, fut vagy hegyet mászik. Yu az eseményen elmondta, hogy a jövőben egyre több speciális érzékelőt fognak kifejleszteni, és ezen szenzorok szupertelefonba építése vagy telefonhoz szinkronizálása lesz a következő lépés a virtuális valóság irányában. A vércukorszintet és a vérnyomást érzékelő szenzorok segítségünkre lesznek az egészségügyi állapotunk kezelésében. A levegő-minőségmérő és földrajzi helymeghatározó használata léphet a térképek helyébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Iskolakezdés 2015: itt az Acer Windows 10-es pc portfóliója

vas aug 9 , 2015
Az Acer a közelmúltban mutatta be új, Windows 10 alapú modellkínálatát, a 2015-ös tanévkezdéshez igazítva. A portfólió részeként érdemes megemlíteni az E sorozatú notebookokat, amelyek forgalmazása hivatalosan július 29-én kezdődik. A gyártó szerint ideálisak ezek a készülékek a tanulók számára, de otthoni használatra és kisebb vállalkozásoknak is tökéletes; masszív teljesítménnyel […]

És még ez is...