Xeon processzoros laptopokkal hódítana a Lenovo

thinkpadA Lenovo bemutatta legújabb ThinkPad mobil munkaállomásait, amelyet kifejezetten professzionális felhasználásra ajánlanak. A gépekben Intel Xeon E3-1500M v5 CPU, Thunderbolt csatlakozó és NVIDIA Quadro videokártya felel a teljesítményért. A P sorozatba tartozó P50 és P70 gyakorlatilag ugyanazzal a belsővel rendelkeznek, de előbbi 15,6 hüvelykes, utóbbi pedig 17,3 hüvelykes Full HD-s kijelzővel rendelkeznek, ami meghatározza a gépek méretét és tömegét egyaránt. A kisebb laptop 24,5-25,9 milliméter vastag és 2,5 kilogramm a tömege, a nagyobb készülék vastagsága 29,9-31,5 milliméter, tömege pedig 3,4 kilogramm.

A nagy tömeget indokolja az optikai meghajtó, a nyolccellás, 96 Wh-s akkumulátor. A kisebb testvérben egy négycellás, 66 Wh-s akkumulátor található, ami opcionálisan hatcellás, 90 Wh-s változatra cserélhető. A konfigurációs választékban a hagyományos IPS panelektől kezdve az érintés érzékeny akár 4K felbontású IPS panel is választható, az X-Rite Pantone színkorrekció viszont mindkettőnél az alapfelszereltséghez tartozik. Az összesen négy rendszermemória foglalatba akár 64 GB ECC modul pakolható. Háttértárak közül választható akár egy terabájtos SSD, vagy kétterás HDD is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetsebesség-mérő oldalt indított az NMHH

hét aug 24 , 2015
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elindította a szelessav.net honlapot, amely független, teljes és valós információkat ad az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről. Az oldal létrehozását fogyasztóvédelmi okok indokolták: támogatja az ügyfeleket a szolgáltatások tudatos kiválasztásában, valamint meglévő internet-előfizetésük ellenőrzésében. Az objektív mérési adatok alapján a felhasználók tudatosabban […]

Friss, ropogós