Van egy csoport, amelynek a túlnyomó többsége okostelefont használ

okostelefonA magyar internethasználók több mint nyolcvan százalékának van okostelefonja, és további közel tíz százalék tervezi, hogy a jövőben vásárol ilyet – derült ki abból a most publikált kutatásból, amelyet az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég a Huawei számára készített. A felmérés szerint a készülék kiválasztásánál a felhasználók leginkább az akkumulátor teljesítményét, majd az árat és a telefon operációs rendszerét veszik figyelembe. A megkérdezettek által a kedveltebb képernyő méretek átlagban 4-5,1 coll között vannak.

A kutatás rávilágított arra is, hogy a szolgáltatóknak kiemelt szerepe van az okostelelefonok elterjedésében: az ilyen típusú készülékeket a megkérdezettek több mint fele (65 százaléka) mobilszolgáltatókhoz köthető csatornákon vásárolja. Érdekes megállapítása a kutatásnak, hogy a megkérdezettek nagy többsége, közel nyolcvan százaléka saját maga vásárolja az okostelefont privát használatra, míg csak három százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ugyan saját maga vásárolja, de üzleti céllal. A hazai munkáltatóktól mindössze az egy tizedük, ajándékba pedig hét százalékuk kap ilyen készüléket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Beindulóban a streaming

pén júl 17 , 2015
A zeneiparban is mind fontosabb az online üzletág a német zeneipari vállalkozások szövetségének (BVMI) statisztikája szerint, amelynek alapján az idei első fél évben az fizikai hanghordozók eladásából és a digitális értékesítésből együttvéve 686 millió euró bevétel keletkezett, 4,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A legnépszerűbb formátum továbbra is a […]
hanglemez