UPC: kapnak egy utolsó esélyt a butatévék

smartvA UPC digitális tévé előfizetői már az online tartalmakhoz is hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön, ingyenesen és akár internet-előfizetés nélkül is. A társaság bejelentette, hogy egy Magyarországon kifejlesztett új szolgáltatást indít UPC TV Apps néven, amely okostévé képességekkel ruház fel minden, a UPC mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. Ehhez nincs szükség a régi készülékek cseréjére, sem újak beszerezésére, vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és új előfizetés sem szükséges, csak az „interactive” gombot kell megnyomni a távirányítón.

Egyelőre csak a UPC nagyfelbontású műsorok megjelenítésére alkalmas, azaz HD típusú mediaboxához csatlakozó készülékei válnak interneképessé, de az év végéig a UPC interaktív kábelhálózatával elérhető lesz mind a 1,5 millió háztartásban a tévés internetkapcsolat vevőkészülék típusától függetlenül.

A szolgáltatás több mint 20 beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva lehet hozzáférni a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google naptárunkhoz, a Google térképhez, elsősegély alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre folyamatosan bővül majd — ígéri a szolgáltató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még nem találtak hibát a választás informatikai rendszerében

sze máj 21 , 2014
Egyelőre probléma nélkül zajlik a választási informatikai rendszer főpróbája, a számítógépes rendszerek felkészültek a választás vasárnapi lebonyolítására – nyilatkozta Deményné Kertész Krisztina, a választási informatikai rendszerért felelős IdomSoft Zrt. vezérigazgató-helyettese. Kedd reggel kezdődött az informatikai rendszer nyilvános főpróbája valamennyi. A próba célja, hogy a választási apparátus begyakorolhassa a választásnapi feladatait, […]
szerver, adatközpont