Még mindig van legalább 200 ezer háztartás, ahol nincs szélessávú internet

Szabo-Janos-Magyar-TelekomA megnövekedett “adatéhség” igényli a mobil- és a vezetékes hálózatok kapacitásának továbbfejlesztését, a Magyar Telekom tervei szerint az idén még mintegy kétszázezerezer új háztartás számára teszi elérhetővé a szélessávú internetet — értékelte a társaság negyedéves adatait pénteki sajtótájékoztatóján Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes. Hozzátette, eddig 410 ezer háztartásba jutott el a Magyar Telekom, így 2,5 millió háztartásban van szélessávú vezetékes szolgáltatás, ami másodpercenként legalább harminc megabit legfeljebb száz megabit letöltési sebességet jelent az ügyfelek számára (Ezek a sávszélességek egyébként ma már szánalmasak, a digi például akár ennek a tízszeresével, ezer megabites sebességgel is képes szolgáltatni Magyarországon. A -szerk- megj.)

A vezetékes hálózatfejlesztésben a hangsúly Budapest és környékén van, júniusban a XII. kerületben kezdődött korszerűsítés, ahol 2017 nyaráig 17 ezer háztartást köt be, vagy fejleszt a távközlési szolgáltató. Zuglóban 22 ezer háztartásba, Óbudán tízezer háztartásba vezet be szélessávú hálózatot bevezetni, vagy kapacitást növelni. Mobilhálózaton tovább terjeszti a vállalat a 4G+-os hálózatát, amely Kelet-Magyarországon nyolc megyeszékhelyen és öt városban érhető el 190 bázisállomáson másodpercenkénti háromszáz megabites mobilletöltési internetes lehetőség. A távközlési társaság folytatja a 4G-s hálózat fejlesztését, a kültéri lefedettség jelenleg 98 százalék, mintegy 2800 településen elérhető a szolgáltatás.

Szabó egyébként elégedett, szerinte ugyanis összességében a magyar távközlési piac jól teljesít, minden szereplő egyre kedvezőbb helyzetben van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.