Samsung: legyen egy észlény az otthonod

Büttl Krisztián
Büttl Krisztián

Otthoni biztonságra és hatékonyabb energiafelhasználásra fókuszáló új szolgáltatásokkal és termékekkel bővül a Samsung Okos Otthon portfóliója – jelentette be a koreai vállalat. Az új megoldások minden korábbinál tökéletesebb összeköttetést jelentenek az otthoni és a hordozható mobileszközök között. A társaság megoldásainak középpontjában a kényelem áll. A most bemutatott újdonságoknak köszönhetően az otthoni hálózatba ezentúl harmadik gyártó eszközeit, s olyan szolgáltatásokat is be lehet csatlakoztatni, amelyek képesek a házban található összes eszközt szinkronizálni a digitális ajtózáraktól, az IP kamerákon át, az intelligens konnektorokig.

A Samsung Okos Otthon biztonsági szolgáltatásai – az otthoni digitális ajtózárakra, ip-kamerákra csatlakozva – lehetővé teszik, hogy folyamatosan figyelemmel kövessük, hogy mi történik az otthonunkban, és távolról is irányíthassuk, hogy ki megy be, és ki jön ki a házunkból, lakásunkból. A Samsung Okos Otthon szolgáltatás folyamatosan figyeli az energiaigényes háztartási eszközök – így például a légkondicionáló berendezéseket – s kielemzi, hogy egy adott időtartamra mennyibe kerül az adott eszköz használata. Az Okos Otthon megoldások egy helyzetfelismerő szolgáltatással is bővültek, ennek köszönhetően automatikusan működésbe lépnek a beprogramozott készülékek, ha úgy érzékelik, hogy a közelükben vagyunk. Például a villany felkapcsolódik, a légkondicionáló berendezés elindul, ha azt észleli hogy nemsokára hazaérkezünk.

„Egy olyan igazi ökoszisztéma létrehozásán fáradozunk, amelynek köszönhetően számos szolgáltatás, valamint a Samsung nyílt fejlesztői platformja a felhőben egyesíthető. Olyan megoldásokat hozhatunk így létre, amelyek eddig talán csak a forgatókönyvírók fejében fordultak meg, de otthonaink a közeljövőben minden képzeletet meghaladó intelligenciával tehetik még könnyebbé mindennapjainkat” – mondta Büttl Krisztián, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Befejezték az IBM székesfehérvári szolgáltató központjának fejlesztését

hét szept 8 , 2014
Lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának az Európai Unió 376 millió forintos támogatásával megvalósított fejlesztése, az IBM Data Storage Systems székesfehérvári központjának létszámbővítésére 2012-ben 376 milliós pályázati forrást nyert a cég, amelynek utolsó részletét az idén használta fel. A társaság tájékoztatása szerint az IBM 1997 óta Székesfehérváron működteti egyik stratégiai […]
IBM Székesfehérvár

És még ez is...