Uniós biztos: Európának aggódnia kell a Huawei eszközei miatt

1

Az Európai Uniónak (EU) aggódnia kell a Huawei kínai távközlési óriásvállalat és más kínai technológiai cégek miatt, mert azok kockázatot hordoznak az unió iparára és biztonságára nézve – közölte Andrus Ansip, az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős biztosa. Az uniós biztos újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, az aggodalomra egyebek mellett okot ad a Huawei pénzügyi igazgatójának hét eleji letartóztatása is. Állítása szerint aggodalomra ad okot továbbá, hogy értesülések szerint Peking arra kötelezi az ország technológiai cégeit, hogy működjenek együtt a hírszerző szolgáltatokkal, vagy arra, hogy kapcsolják velük össze rendszereiket. Eszközeikbe olyan alkatrészek beépítésére kötelezi azokat, amelyek adatokat szolgáltathatnak számukra – mondta. Noha kevés konkrét eset áll rendelkezésre, nem jó jel az, ha az ilyen vállalatoknak meg kell nyitniuk rendszereiket a titkosszolgálatoknak – tette hozzá az uniós biztos. Korábbi értesülések szerint Japán betiltaná az állami beszerzéseket a kínai Huawei Technologies Co Ltd és a ZTE Corp kínai távközlési berendezésgyártó vállalatoktól a hírszerzési tevékenység és a kibertámadások megnehezítése érdekében.

One thought on “Uniós biztos: Európának aggódnia kell a Huawei eszközei miatt

  1. Évekkel ezelőtt kellett volna ezt meglépni.Tengernyi a kínai hardver,minden téren.1db kínai hardvert nem szabadott volna beengedni az unióba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

WiFi4EU: csak 91 magyarországi település nyert

ked jan 1 , 2019
A több mint 13 ezer pályázó közül az Európai Bizottság 2800 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban. A kiválasztott települések (önkormányzatok vagy önkormányzati társulások) wifipontokat hozhatnak létre a városházákon, közkönyvtárakban, múzeumokban, parkokban, tereken és a közösségi élet egyéb olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat. Magyarországon […]

Friss, ropogós