Hamarosan érkezik a 8K: négy tévhit amivel jó ha tisztában vagy

monoszkopMielőtt ajándékvásárlásra indulunk, nem árt tájékozódni a piac kínálatáról. A 4K felbontású televíziók hihetetlenül élethű képet adnak, az élményt össze sem lehet hasonlítani a korábbi full HD minőséggel. Azt azonban, hogy mit is jelent a 4K felbontás és milyen technikai paraméterekre kell figyelni a vásárlás során, jónéhány tévhit övezi. Az LG segítségével most ezeknek járunk utána.

4. tévhit: Hamarosan érkezik a 8K
A Sharp idén októberben dobta piacra a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható 8K felbontású televízióját. A 85 colos, több mint 130 ezer dollárba (átszámítva ~38 millió forintba) kerülő tévével elsősorban azokat az üzleti vevőket célozták meg, amelyek képesek saját 8K tartalom előállítására. Ez azt jelenti, hogy a lakossági 8K tévékre és a hozzájuk való tartalmakra még éveket várnunk kell. Az IHS iparági elemzői arra számítanak, hogy a Japánban megrendezendő 2020-as olimpiai játékok adnak majd némi lendületet a globális 8K tévé eladásoknak, de ezzel együtt sem várható egymilliósnál nagyobb értékesítési darabszám. Ha tehát most akar tévét vásárolni, a 8K egyszerűen nem valós választási lehetőség.

2 comments to “Hamarosan érkezik a 8K: négy tévhit amivel jó ha tisztában vagy”
  1. Hihetetlen ez a második cikk ami a 8K-ról ad árinformációt és ebben is rossz az ár pedig á hagyjuk. 130k dollár az 38 millió ft.

    • Kedves olvasónknak igaza van, kritikátlanul vettük át e tekintetben az LG közleményét. Javítottuk a számot, a felületességért pedig elnézését kérjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.