Kína tagadja a holland védelmi minisztérium kémszoftverrel kapcsolatos állítását

kínai hacker mátrixKína hágai nagykövetsége tagadja a holland védelmi minisztérium állításait, amelyek szerint Peking áll a tárca hálózatán tavaly talált kémszoftverek mögött.

A Dutch News című angol nyelvű holland hírportál szerint a holland katonai biztonsági szolgálat (MIVD) azt közölte, hogy a kínai hatóságoknak tavaly sikerült hozzáférniük a védelmi minisztérium bizonyos belső számítógépes hálózataihoz. Kína hollandiai nagykövetségén keresztül közzétett közleményben leszögezte: Peking határozottan ellenzi, és a törvényekkel összhangban lecsap a kibertámadások minden formájára. „Kína soha sem engedné meg, hogy kínai entitások vagy magánszemélyek illegális tevékenységeket hajtsanak végre, például kibertámadásokat, vagy kínai létesítményeket használjanak ilyen támadásokhoz” – fogalmaztak. Az ázsiai nagyhatalom ellenez minden rosszindulatú spekulációt és megalapozatlan vádakat, és közös erőfeszítéseket szorgalmaz a kiberbiztonság párbeszéden és együttműködésen keresztül történő védelme érdekében – tették hozzá.

A hírportál Kajsa Ollongren holland védelmi minisztert idézte, akinek véleménye szerint feltételezni kell, hogy a holland védelmi tárca esetében feltárt illegális kínai tevékenység szélesebb körben történik, úgy Hollandiában, mint más országokban. „Ez egy valós kockázat, amely ellen védekeznünk kell” – mondta a holland védelmi tárcavezető. A manilai kínai nagykövetség szóvivője közölte, hogy a kínai kormány nem tűri a kibertámadások semmilyen formáját, és nem fogja hagyni, hogy bármely ország vagy személy ilyenfajta illegális tevékenységet folytasson a kínai infrastruktúra felhasználásával. A kijelentést Kína manilai külképviselete azután tette, miután hétfőn a Fülöp-szigetek bejelentette, hogy a múlt hónapban kínai hackerek megpróbáltak betörni a kormány weboldalaira, köztük ifjabb Ferdinand Marcos elnök saját oldalára, de nem jártak sikerrel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Irán pénzzel és kiberhadviseléssel segíti a Hamászt

csü febr 8 , 2024
Bizonyítékot találtak arra, hogy Irán pénzzel és kiberhadviseléssel segíti a Hamász iszlamista terrorszervezetet Izrael elleni harcában. „Találtunk hivatalos Hamász-dokumentumokat 2020-ból, amelyek tartalmazzák az Iránból a Hamásznak 2014 és 2020 között küldött átutalások részleteit – több mint 150 millió dollárt juttattak Iránból a Hamászhoz” – közölte Daniel Hagari, az izraeli hadsereg […]
Clint Watts, a Microsoft elemző részlegének vezetője

És még ez is...