Magyar Telekom: 15,05 forint az egy részvényre jutó osztalék

Magyar TelekomA Magyar Telekom egy részvénye után járó 2021. évi osztalék bruttó összege 15,05 forint – közölte a távközlési társaság.

A Magyar Telekom április 12-én megtartott éves rendes közgyűlése döntött arról, hogy a társaság összesen 15 milliárd forint osztalékot fizet a 2021. évi eredménye után. A mostani közlés szerint a társaság a jelenleg tulajdonában lévő 45 777 539 darab saját részvényre jutó osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, így egy darab törzsrészvényre 15,05 forint jut. Az osztalék kifizetésének kezdő napja 2022. május 10. A vállalat tavaly részvényenként 15 forint osztalékot fizetett a 2020. évi eredmény után. Osztalékra az jogosult, aki a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján – április 29-én – cég részvényének tulajdonosa és kérte a társaság részvénykönyvébe ennek bejegyzését. A 2021. évi osztalékra jogosító részvényt utoljára 2022. április 27-én lehet vásárolni a BÉT-en.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zuckerberg beutazási tiltólistára került Oroszországban

ked ápr 26 , 2022
Válaszul az Egyesült Államok által bevezetett szankciókra, Oroszországban beutazási tiltólistára került 29 amerikai felső vezető, üzletember, szakértő, újságírók, köztük Mark Zuckerberg a Facebook és anyavállalata, a Meta társalapítója. Az orosz külügyminisztérium közleménye rámutatott, hogy a lépés válaszintézkedés arra, hogy Joe Biden amerikai elnök kormányzata orosz állampolgárok egyre szélesebb körére terjeszti […]
Mark Zuckerberg

És még ez is...