Ukrajna nem képes teljesen letiltani az orosz közösségi portálokat

Lehetetlen teljesen letiltani az orosz közösségi portálok használatát Ukrajnában – ismerte el Dmitro Simkiv, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

A tisztségviselő magyarázata szerint emiatt a kijevi vezetésnek az a célja, hogy korlátozzák a hozzáférést az orosz közösségi oldalakhoz és jelentősen csökkentsék az ukrajnai felhasználók számát. Simkiv utalt arra, hogy a betiltott VKontaktye (VK) oldalt felhasználták propagandacélokra a Krím félsziget Oroszország általi önkényes elcsatolásának igazolására, továbbá a kelet-ukrajnai konfliktusban harcoló, Szomália nevű oroszbarát szakadár csapat felállításához is tagok toborzására. Hozzáfűzte, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak (SZBU) erre vonatkozóan “elég sok dokumentációja” van. A helyettes hivatalvezető állítása szerint “konkrét tény”, hogy az orosz közösségi oldalakat a felhasználók pszichoanalízisére használják. Simkiv kijelentette, hogy már most jelentősen csökkent a VKontaktye használóinak száma Ukrajnában, de adatot nem közölt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telenor: nem károsította a lakossági felhasználókat a zsarolóvírus

sze máj 24 , 2017
Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a világszerte észlelt kibertámadás sorozatban, a Telenor előfizetői változatlanul használhatják készülékeiken az internetet – mondta Sárvári Richárd, a Telenor megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese. Tájékoztatása szerint a WannaCry elnevezésű zsarolóvírus alapvetően vállalati belső hálózatokon alkalmazott protokollnak a gyengeségét használja ki, cégek eszközeit támadja […]
vírus