Közösségi gazdaság: pompás dolgokat tud a Barion

barionAz elmúlt néhány évben számos olyan start up cég indult útjára, melyeknek üzleti modellje a közösségi gazdaságon alapul. Ezeknek a vállalkozásoknak az elszámolási rendszerét azonban az olyan hagyományos fizetési szolgáltatók nem tudják jól kezelni. Ennek oka, hogy a közösségi gazdaságra építő start up cégek esetében nem a vállalkozás, hanem a közösség egy tagja nyújtja a szolgáltatást egy másik tagnak, a közösségi modellt alkalmazó társaságok pedig csak megszervezik azt, hogy létrejöjjön a gazdasági esemény. Mindez azzal jár, hogy annak a fizetési szolgáltatónak, amelyik a vásárló bankkártyájáról levonja a szolgáltatás árát, fel kell készülnie arra, hogy a beszedett összeget nem egyetlen, hanem több szereplő számláján írja jóvá, de csak bizonyos feltételek teljesülése esetében.

Az e-pénz kibocsátással foglalkozó fizetési szolgáltató, a Barion most ezt a problémát oldotta meg. A különböző mobilalkalmazásokba és weboldalakba integrálható fizetési kapujával lehetővé vált, hogy közvetlenül harmadik félnek utaljuk a pénzünket. Ilyenkor a már a barionos megoldást használó Yummber például kezdeményezi az adott összeg levonását a vevő kártyájáról, de a Barion ezt az eladó számláján írja jóvá, a Yummber számlájára csak a céget illető jutalék kerül. A szintén a Barion rendszerét használó új közösségi piactér, a Lokális.hu ennél is tovább megy. A szolgáltatást használó vásárló olyan kosarakat állíthat össze, amelyekbe a közösség több eladójától származó termékeket helyezett, majd a kosár árát egyetlen fizetési művelettel kiegyenlítheti. A Barion a pénzt levonja a vásárló bankkártyájáról, majd minden közösségi eladónak jóváírja az őt megillető részt, a piactérnek pedig a jutalékát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az egészségügyben nyomul a Xerox

sze szept 16 , 2015
A Xerox a közelmúltban két nagyléptékű beruházást is végrehajtott az Egyesült Államokban. Augusztus végén vásárolták meg a vezető amerikai egészségügyi állapotfelmérő – és kockázatelemző vállalatot, az RSA Medicalt. Ezzel az akvizícióval a Xerox tovább szélesítheti azon egészségügyi szolgáltatásainak a körét, amelyek révén a biztosítással rendelkező emberek számára egyszerűbbé, gyorsabbá és […]
nővér kórház egészségügy

Friss, ropogós