Új VV-sisakot mutatott be az Intel

Project-AlloyAz Intel a jelenleg is zajló fejlesztői konferenciáján jelentette be a virtuálisvalóság-sisakok (vv-sisak) új típusát. A Project Alloy kódnevet viselő eszköz egyik első prototípusát Brian Krzanich, a vállalat elnök-vezérigazgatója mutatta be a nagyközönségnek San Franciscóban az esemény megnyitó előadásán. A Project Alloy a VR-sisakok legújabb típusát jelenti, amely viselőjének szeme előtt nem csak egy számítógép által generált környezet jelenik meg, hanem a valódi tér is, a térben elhelyezett virtuális tárgyakkal kiegészülve. Az új sisak Intel RealSense kamerák segítségével érzékeli a viselője körül lévő teret, egyéb szenzorokra nincs is szükség a szobában a használatához.

Az újfajta sisak egyik előnye, hogy mobil kivitelben készül, nem szükséges drótokat csatlakoztatni hozzá, melyek viselőjét zavarnák a mozgásban, ráadásul használatához semmilyen kontrollerre sincs szükség, a vezérlés puszta kezes mozdulatokkal történhet. A Project Alloyra készülő játékokban így a játékos például a saját kezeit is látni fogja, és attól sem kell tartania, hogy például beveri a fejét egy közeli bútorba, amit nem vesz észre. Az Intel saját fejlesztésű VR-megoldásának hardveres alapjait, és az ahhoz kapcsolódó szoftveres fejlesztőkörnyezetet (API) a vállalat a jövő évben nyílt platformként elérhetővé teszi majd fejlesztők és gyártópartnerei számára, akik saját fejlesztésű sisakokat készíthetnek majd a Project Alloy-ra alapozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Prágába jön a CES

pén aug 19 , 2016
A CES-t szervező Amerikai Fogyasztói Technológiai Társaság (CTA) idén Európában két helyszínen is rendez regionális tech konferenciát és szakkiállítást: Párizsban és Prágában. A csehországi CES Unveiled rendezvényen, október 20-án, közép-európai hi-tech cégek, iparági szereplők, startupok, befektetők és újságírók részvételére számítanak elsősorban. Az eseményen több nemzetközi szaktekintély mellett Gary Shapiro a […]

Friss, ropogós