Uber: meg kellene változtatni az idejétmúlt szabályozást

Fekete-Zoltan-UberNem tartja jó iránynak az Uber magyarországi operatív vezetője az új technológiák betiltását, blokkolását, “pusztán azért, mert azokat nem lehet beleerőszakolni az elavult szabályozás keretei közé”. A cég hétfői közleményében Fekete Zoltán a parlament hétfői döntésére reagált. Az Uber MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte, a cég Magyarországon továbbra is kitart álláspontja mellett, ezt véleménye szerint megerősíti az Európai Bizottság iránymutatása is, amely felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ne a betiltást, hanem az ésszerű szabályozást válasszák a megosztáson alapuló gazdaság szereplői esetében.

Az Uber eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy megfeleljen a szabályoknak: az autós partnerek kiváltották a személyszállítói engedélyeket és a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát adnak – írták. Az Uber továbbra is keresi a párbeszéd lehetőségét a döntéshozókkal annak reményében, hogy a jelenlegi, “idejétmúlt szabályozást” felváltsa egy modern, az új technológiákra szabott szabályozás, amely a fogyasztók érdekeit helyezi a középpontba. Az Uber továbbra is elkötelezett 150 ezer magyarországi felhasználója és 1200 autóspartnere iránt, és folytatja működését – olvasható a cég közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nap képe: bomba az Infoparkban

ked jún 14 , 2016
Földmunkák közben talált több száz kilós légibomba a budai Infopark területén 2016. június 13-án. A bombát  Ember István őrnagy, tűzszerész-műveleti főnök tanulmányozza. (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Friss, ropogós