Pataki Dániel

Keresés

Pataki DánielPataki Dániel végzettsége: közgazdász, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, nemzetközi kapcsolatok és közszolgálat szakán végzett. Angolul, franciául és olaszul beszél.

Karrier:
Pályáját Párizsban a Totalgaz, nemzetközi igazgatóságán kezdte. Más források szerint  a L’Oréal termékmenedzsereként indult a pályája.
1997-1998-ig a Vivendi Telecom Hungary Üzletfejlesztési Igazgatóságán dolgozott elemzőként, majd piaci menedzserként.
1999-2001-ig az Andersen Vezetési Tanácsadás Divíziójánál vezető tanácsadóként, később területiért felelős menedzserként tevékenykedett.
2002-től a Vivendi Telecom Hungary stratégiai igazgatója lesz, majd 2002 nyarától 2004-ig az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára. Közreműködött az elektronikus hírközlésről, valamint a postáról szóló törvény előkészítésében.
2004. január – 2010. február: a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke*.
2012-től 2015-ig a Európai Távközlési Hálózatüzemeltetők Szövetsége (ETNO) vezérigazgatója
2015-től GSMA Politikáért és szabályozásért felelős alelnöke, majd Politikai és szabályozási alelnök, valamint Európa, Oroszország és FÁK vezetője

Díjak, tagságok:
2005 – [Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje]?
2008 – Radio Spectrum Policy Group (RSPG) elnök
2008 – ERG/IRG, elnök

*A negyedik mobilszolgáltatóra kiírt 2009-es győztes kihirdetése nélkül megszüntetett pályázat ügyében korrupció gyanújába keverték Patakit, a vesztes pályázók és a mobilpiacot akkor uraló szolgáltatók kapcsán pedig felvetődött, hogy vitatható módszerekkel próbálták befolyásolni a tender eredményét — írja a K-monitor.


 

Next Post

V3 Partners

pén nov 24 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA V3 Partners Zrt. magán tőkebefektető több sikeresen felépített és értékesített vállalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban, az információtechnológia és telekommunikációs piacon valamint a szolgáltatóiparban. Befektetéseik a közép-európai régió mellett Kínában és a Fülöp-szigeteken is megtalálhatók. A V3 Partners vezető munkatársai évtizedes tapaszalattal bírnak a cégépítés és vállalatvezetés, valamint […]
ZX-81