HCL Technologies Ltd.

Keresés

A HCL Enterprise leányvállalata a HCL Technologies Ltd. (HCL) egy indiai multinacionális információtechnológiai szolgáltató és tanácsadó cég, amelynek központja az indiai Uttar Pradesh állambeli Noidában található . Eredetileg a HCL kutatási és fejlesztési részlege volt, de 1991-ben független vállalatként alakult, amikor a HCL belépett a szoftverszolgáltatási üzletágba. A vállalatnak ötven országban van irodája, köztük az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban, világszerte K+F hálózattal, „innovációs laborokkal” és „szállítási központokkal”, több mint 187 ezer alkalmazottal, ügyfelei pedig 250 a Fortune 500-ból. és 650 a globális kétezer vállalat közül. Több ágazatban tevékenykedik, beleértve a repülést és a védelmet, az autógyártást, a bankszektort, a tőkepiacokat, a vegyipart és a feldolgozóipart, az energiát és a közműveket, az egészségügyet, a csúcstechnológiát, az ipari gyártást, a fogyasztási cikkeket, a biztosítást, az élettudományokat, a gyártást, a médiát és a szórakoztatást, a bányászatot és természeti erőforrások, olaj és gáz, kiskereskedelem, távközlés, valamint utazás, szállítás, logisztika és vendéglátás.

A 2021. szeptember 30-án zárult üzleti évben a HCL konszolidált bevétele 10,82 milliárd dollár volt. Ötven országból több mint 187 ezer munkavállaló dolgozik a vállalatnak.


 

Next Post

Németh Attila István

sze dec 27 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareNémeth Attila István gépészmérnök végzettségű menedzser szakmai pályáját előbb saját cégében, majd nemzetközi informatikai cégek hazai leányvállalatainál folytatta. 1993-95 között az Acer Computer Magyarország ügyvezetője, majd három évig a Digital Equipment Magyarország Kft. PC üzletág igazgatója volt. A következő két év már az üzleti távközlés világába vezette, ahol […]
Németh Attila István