Németh Attila István

Keresés

Németh Attila IstvánNémeth Attila István gépészmérnök végzettségű menedzser szakmai pályáját előbb saját cégében, majd nemzetközi informatikai cégek hazai leányvállalatainál folytatta. 1993-95 között az Acer Computer Magyarország ügyvezetője, majd három évig a Digital Equipment Magyarország Kft. PC üzletág igazgatója volt. A következő két év már az üzleti távközlés világába vezette, ahol 1998-2000 között a vezetékes piac alternatív szolgáltatója a Pantel Rt. kereskedelmi igazgatójaként dolgozott. Innen lépett tovább a távközlés mobil szegmenségbe és lett 2000-2007 között a Vodafone Magyarország kereskedelmi igazgatója. Az utóbbi tíz évben tanácsadóként dolgozott, munkája legjelentősebb részét az értékesítési auditok képezték. Emellett társával együtt egy saját alapítású accelerátor céget is vezetett. Ebben az IBM-mel közösen és az IBM technológiáira építve karoltak fel olyan innovatív startupokat, amelyek egyebek mellett mesterséges intelligencia alapú rákdiagnosztikai rendszert hoztak létre. Az IBM-től függetlenül támogattak egy teljesen digitalizált ingatlanfelmérési megoldást fejlesztő kezdő vállalkozást is. Tíz év eltelte után csatlakozott a Delta Csoporthoz, kereskedelmi igazgatóként — írja a Digitrendi.

Németh-tel kapcsolatban érdekes történetet közölt az akkor még független Index 2008 márciusában (részlet a cikkből). … Flottás nyomkövetéssel tartotta szemmel vezető beosztású dolgozóit a Vodafone, pedig ők abba nem egyeztek bele, sőt, nem is tudtak róla. A mobilcég előbb tagadta, hogy megfigyelt volna, aztán azt hazudta, a megfigyeltek beleegyeztek a nyomkövetésbe. A perek elbukása után a Vodafone lehetetlenné tette, hogy dolgozzanak, majd igazolatlan távollétnek számolta el azt az időszakot, amíg nem tudtak dolgozni, és még leszázalékolni is megpróbálta a két vezetőt. A 2006 januárjában indított pert megelőzően a társaság tagadta azt, hogy a flottás nyomkövetést az érintettek mobiltelefonján aktiválták volna, és erre hivatkozva visszautasította az érintettek igényeinek peren kívüli teljesítését. A perben a felperesek azonban csatolták a Vodafone számítógépes rendszeréből kinyomtatott, a nyomkövetést igazoló felhasználói oldalakat, amivel tételesen cáfolták az akkori vezérigazgató (Vitai Attila) írásbeli állításait.

Ekkor a per tárgyalásán Németh Attila kereskedelmi igazgató – az egyik felperes közvetlen főnöke – cáfolva a vezérigazgató állításait már elismerte a nyomkövetés aktiválását, azonban azt állította, hogy a megfigyeléshez a felperes hozzájárult, aminek korábban még a tényét is tagadta a Vodafone. Egyidejűleg támadásba is lendült a cég: már a perindítás előtt értesítés nélkül Németh Attila közvetlen utasítására korlátozták a felperesek kimenő hívásait „fraud barring” megjelöléssel. Ezt a jelölést a Vodafone kizárólag a csalárd előfizetők (például lopott vagy hamis személyivel telefont vásárlók) megjelölésére használja. Majd a per idején – ugyancsak Németh Attila utasítására – ki is kapcsolták a telefonokat. Ezzel egyidejűleg a felperes dolgozóknak a Vodafone rendszeréhez és saját céges elektronikus postafiókjukhoz való hozzáféréseiket – ugyancsak értesítés nélkül – megszüntették, emiatt a felperesek további munkavégzését lehetetlenné tették….


 

Next Post

Robert Tappan Morris

szo dec 30 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareRobert Tappan Morris amerikai informatikus, jelenleg egyetemi docens a Massachusetts Institute of Technology-n (MIT); a Morris-féreg megalkotója, amit a világ első interneten terjedő számítógépes férgének tartanak. Édesapja Robert H. Morris, a National Security Agency (NSA) korábbi vezető tudósa. Morris, akkor a Cornell University végzős hallgatója, 1988. november 2-án […]
Robert Tappan Morris