Több százezer oldalnyi magyar szabadalmat és védjegyet digitalizálnak

Richter Gedeon, a kalmopyrin atyja: a nyilasok 1944. december 30-án elfogták, és a Dunába lőtték.Több százezer oldalnyi kulturális és ipartörténeti dokumentumot digitalizál és tesz online szabadon elérhetővé a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) – közölte az intézmény.

A közlemény szerint a SZTNH több mint háromezer folyóméternyi szabadalmat, védjegyet és egyéb szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos könyvtári dokumentumot őriz könyvtárában. A szervezet eddig tízezer oldalnyi egyedi és pótolhatatlan szellemi tulajdoni és hivataltörténeti kiadványt tett közzé a Hungaricana közgyűjteményi portálon. Jövőre tovább nő az online is elérhető tartalmak száma, amelyek között olyan híres találmányok is megtalálhatóak lesznek, mint a villanyóra, a golyóstoll vagy a Kalmopyrin hatóanyagának eredeti dokumentumai. A digitalizált védjegyek között lesz például az Apenta és különböző marketing- vagy reklámtörténeti értékek is. A digitalizálás mintegy fél millió oldalnyi dokumentumot (bejegyzett találmányokat, szabadalmakat, védjegyeket és az ezekről szóló hivatalos értesítőket, mutatókat) érint az 1890 és 1950 közötti időszakból. S ami nagyon szimpatikus: a digitalizált anyagok elérhetőek lesznek a kutatók, vállalkozások és magánemberek számára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az emberek ereje: kihívások, amellyel az it-vezetők szembesülnek III.

szo jan 2 , 2021
A Dell tanulmánya szerint az informatikai döntéshozók több mint egyharmada a „növekvő mennyiségű adatok beszerzését, összegyűjtését, kezelését és felügyeletét” tekinti az egyik legnagyobb kihívásnak. A vállalkozások felgyorsíthatják innovációs terveiket, és kiemelkedhetnek versenytársaik közül, ha újragondolják a célkitűzéseiket, és három kulcsfontosságú területre összpontosítanak. Az emberek ereje: a szervezeti kultúra megalapozása és […]
Schwarzenegger, bicepsz, erő

Friss, ropogós