Egyre több családban sms-sel komumnikálnak

smsxA Dell nyilvánosságra hozta iskolakezdési felmérésének eredményeit, amely a családon belüli kommunikációt, illetve az ezt támogató eszközök beszerzésében szerepet játszó szempontokat vizsgálta. A vizsgálat két tendenciát talált: egyrészt a szülők (64 százalék) és a diákok (75 százalék) is a sokoldalú, munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas készülékeket részesítik előnyben, másrészt általában ezeket az eszközöket nem közösen használják a családtagok. Mind a szülők, mind a diákok több mint kétharmada (78 százalék és 77 százalék) ritkán vagy egyáltalán nem osztja meg másokkal a készülékeit.

A felmérés szerint az egymástól távol élő szülők és gyermekek másként kommunikálnak egymással, mintha azonos helyen élnének. A távoli iskolába járó gyerekek szüleinek több mint fele (55 százalék) kevesebbet beszél ugyan gyermekével, de az sms-nek és az e-mailnek köszönhetően mégis többet érintkeznek. A megkérdezett szülők 30 százaléka, valamint a diákok 35 százaléka egyébként még akkor is sms-ben teszi fel a másiknak kérdéseket, ha ugyanabban a házban tartózkodnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre népszerűbb mobilon állást keresni

ked okt 7 , 2014
A földrajzi helyhez kötött hirdetések közötti böngészés lehetősége magyarázhatja ezt a sikert, ami a jobline.hu nemrég piacra dobott mobil oldalát fogadta. Egy hónap alatt közel hatvanezer felhasználó látogatott a mobil állásportálra, ami egyben a mobilos állásjelentkezések számának megháromszorozódását is jelentette. “Lehet, hogy ebben a pillanatban még a felhasználók töredéke böngészik […]

Friss, ropogós