Több eszközben is sebezhető a WPA2 protokoll

A tajvani Zyxel több eszközében is biztonsági réseket fedezett fel –az elsősorban wifi klienseket és hozzáférési pontokat érintő hálózati problémák kivédésére a márka máris ellenlépéseket tett.

A WPA2 protokollt érintő sebezhetőségi problémák megoldására Hotfix frissítéseket és ütemtervet is készített a tajvani márka. A biztonsági réseket három különböző támadás érheti, ezért egy ideig érdemes leállítani az adott eszközt, vagy folyamatosan megfigyelni működését. Fontos megjegyezni, hogy nagy távolságról nem támadhatók az eszközöket: a behatolónak minden esetben fizikailag is viszonylag közel kell helyezkednie a hálózathoz, hogy ezeket a gyengeségeket kihasználhassa. A Zyxel a hiba felfedezése után alapos vizsgálatot rendelt el a sebezhetőség átfogó megismerésére. A nem listázott termékek a tervezésükből adódóan nem támogatják a veszélyes 802.11r Gyors-BSS átviteli “kézfogást”, ezért nem tartoznak a veszélyeztetettek csoportjába.

A márka együttműködik a WiFi chipset gyártókkal a megoldáson, és egy patch firmware is elérhetővé válik a következő hetekben. A kliensek és hozzáférési pontok alapértelmezett verzióiban a 802.11r általában nincs engedélyezve, ezért a sebezhetőség a Zyxel ügyfeleinek nagy részét nem érinti a probléma. A Business Class hozzáférési pont, mely támogatja a 802.11r Fast-BSS átvitel (FT) kézfogást, ellenben a veszélyeztetett kategóriába tartozik. A biztonsági kockázatok elkerülése érdekében akik listában felsorolt eszközzel rendelkeznek, érdemes kikapcsolniuk a 802.11r szolgáltatást. A Hotfix megjelenése után az ügyfeleknek a lehető leghamarabb frissíteniük kell a teljesen biztonságos működéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Starbreeze és az Acer közösen finnanszírozzák a StarVR vegyesvállalatot

hét okt 30 , 2017
A Starbreeze AB és az Acer Inc. bejelentette új és egyben már elfogadott részesedési arányukat a StarVR vállalatban – a StarVR virtuális valóság (VR) szemüveg marketing és kereskedelmi együttműködés terén. Az új felállásban az Acer további ötmillió dollárt invesztál a cégbe, így részesedése 66.7 százalékra emelkedik, míg a Starbreeze a […]
Dollár, pénzszámláló

És még ez is...