A Starbreeze és az Acer közösen finnanszírozzák a StarVR vegyesvállalatot

A Starbreeze AB és az Acer Inc. bejelentette új és egyben már elfogadott részesedési arányukat a StarVR vállalatban – a StarVR virtuális valóság (VR) szemüveg marketing és kereskedelmi együttműködés terén. Az új felállásban az Acer további ötmillió dollárt invesztál a cégbe, így részesedése 66.7 százalékra emelkedik, míg a Starbreeze a fennamardó 33.3 százalékot birtokolja, valamint 7,5 millió dollár követeléstől szabadul fel.

Az eredetileg 2016. június 25-én bejelentett közös vállalat egy 25 millió dollár összegű kapitalizációs terv része, melyet a Starbreeze és az Acer tőkeinjeikciójának alapján kell felosztani. A két fél egyenlő arányban, összesen tízmillió dollárt fektettek be a társaságba. Az új megállapodás értelmében az Acer ötmillió dolláros tőkeinjekciót biztosít a közös vállalatnak. Jelenleg, további tőkeinjekciót nem fogadtak el, de a felek a közös vállalat maximálisan támogatni fogják. Mivel az Acer a többségi tulajdonos, a StarVR vállalatot a jövőben könnyebben tudja finnanszírozni, amennyiben további tőkeigény merül fel.

A Starbreeze továbbra is a StarVR szellemi tulajdonjogait birtkolja, így az InfinitEye, StarVR (sisak), az ePawn és a StarVR SDK-hoz (szoftverfejlesztői készlet) kapcsolódó szabadalmi jogokat és védjegyeket. Az Acer továbbra is a szemüvegekben használt elektronika, mechanikai tervezés és ergonómiával kapcsolatos szabadalmakat birtokolja. A kutatás-fejlesztést és a StarVR referencia dizájnját a Starbreeze és az Acer ugyancsak közösen valósítja meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Zsarolóvírus bénította meg a kijevi metrót

hét okt 30 , 2017
Újabb kibertámadás sújtotta az ukrán közlekedési és kormányzati szerveket, amelynek során a hivatalok számítógépein található adatokat titkosították a kiberbűnözők. A hivatalos források elismerték a Kiev Metro, az Odessa repülőtér és számos orosz szervezet érintettségét. Az it-biztonsági szakemberek a kijevi esetet vizsgálva megállapították, hogy a kibertámadáshoz a Diskcoder.D, a hírhedt Petya […]

Friss, ropogós