Tiltakozik az Anity Labs

Elítélte az Anity Labs kínai internetbiztonsági vállalat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a brit kormány kommunikációs figyelőszolgálatának (GCHQ) kémtevékenységét több vírusvédelemmel foglalkozó információtechnológiai vállalat, köztük az Anity ellen. Az északkelet-kínai székhelyű vállalat azon csaknem két tucat cég között szerepelt, amelyek szervereit, web- és emailes forgalmát amerikai és brit részről megkérdőjelezhető jogi alapon, az úgynevezett visszamodellezés eszközével vették megfigyelés alá.

A Camberdada nevű projekt állítólag a biztonsági programok gyenge pontjait kereste, a kommunikációt figyelte, információkat gyűjtött, többek közt azzal a céllal, hogy a rendszerbe beszivárogva követhessen felhasználókat. A célvállalatok között volt például a Kaspersky Lab, az Avast és az AVG, viszont a listán nem szerepelt az amerikai McAfee vagy a Symantec, sem a brit Sophos.

Az Anity közleményében az internetbiztonsági vállalatok “haszonszerzés céljából történő megfigyelését” megvetendő cselekedetnek nevezte. A 2000-ben alapított kínai vállalat több alkalommal is felhívta már a figyelmet magára egyes rosszindulatú szoftverek elsőként történő felfedezésével, azonosításával, illetve azok nyilvánosságra hozatalával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Durván inzultálják az UBER sofőröket

pén jún 26 , 2015
Courtney Love amerikai énekes és színésznő csütörtökön a Twitteren azt üzente Francois Hollande francia államfőnek, hogy Bagdadban nagyobb biztonságban érzi magát, mint Párizsban. A sztár azért háborodott fel, mert a párizsi repülőtérről a város felé haladva egy gépkocsiban rekedt a taxisblokád miatt, és a járművet megtámadták az Uber közösségi utazásmegosztó […]