Tömegek olvassák a Gyerekaneten.hu-t

Gyerekaneten.huA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint az egy hónapja indult Gyerekaneten.hu oldalt több mint 80 ezren keresték fel, akik közel 280 ezer oldalmegtekintést generáltak. A honlap a távoktatásnak szenteli új, áprilisi témáját. A látogatók leggyakrabban a szótárszekcióban böngésztek, átlagosan több mint három percet töltöttek a szleng kifejezések olvasgatásával. A honlap tartalmai részben átalakultak a működés első hónapjában: a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyerekjogi követei – 14-17 éves gyerekek az ország különféle régióiból – átvizsgálták a szlengszótár teljes állományát, és javaslataik nyomán a szerkesztők a szótárból töröltek bizonyos kifejezéseket, módosítottak jelentéseket, magyarázatokat és új elemeket is felvettek.

Új havi téma is megjelent a Gyerekaneten.hu-n. A digitális távoktatási helyzetről gyűjtött tapasztalatait Balatoni József történelemtanár, a Felelős Szülők Iskolája szakértője foglalja össze, és ad néhány túlélési tippet a szülőknek. A havi témához illesztett kvíz az internetes zsargon barátságos, pozitív, támogató kifejezéseit kérdezi ki – írták. Az oldal más szócikkei is segítséget nyújthatnak a járványhelyzetből adódó különleges időszak átvészeléséhez: a Szülői felügyelet azokat a műszaki lehetőségeket listázza, amelyekkel akkor élhetnek, ha most kisebb gyermekeiket is muszáj volt beengedniük a digitális térbe. Frissült az az NMHH honlapján elérhető gyűjtemény is, amely a legnépszerűbb szűrőszoftvereket tekinti át – fűzték hozzá, azzal együtt, hogy a digitális otthoni tanulás helyzetében érdemes a Gyerekaneten Képernyőidő vagy Korhatár szócikkeit átolvasva a családi szabályokat is újra átgondolni. A Tényellenőrzés és Álhír szócikkek pedig a járvánnyal együtt terjedő új álhírözönben ajánlanak alkalmazható segédeszközöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyenes internetért és örökéletért nyújtottak be törvényjavaslatot... ja, örökéletért nem

hét ápr 20 , 2020
Az egyik ellenzéki párt törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy Magyarország területén minden háztartás számára ingyenesen elérhető legyen egy olyan szélessávú internetes kapcsolat, amely alkalmas otthoni munkavégzésre és tanulásra egyaránt. A szolgáltatók a javaslat értelmében adókedvezményre lennének jogosultak a biztosított ingyenes csomagok arányában. A szervezet szerint az internet mára alapszükségletté […]
Star Trek

Friss, ropogós