Terjeszkedik a Novotrade

Rényi Gábor (középen)Jelenlegi, mintegy 200 millió forintos alaptőkéjének duplájára emeléséről döntött a Novotrade Rt. hétfői közgyűlése. A tervek szerint a névérték több mint kétszereséért kibocsátandó új részvényeket az egyesült államokbeli Lauder csoport vásárolja meg. Erről a szándéknyilatkozatot az érintettek már aláírták. Az ügylet végrehajtását lassítja, hogy a Novotrade-részvények külföldi értékesítésével megbízott osztrák Girozentrale pénzintézetnek egyelőre nincs jogosultsága amerikai üzletkötésre.

Rényi Gábor a Figyelőben.A jelentős külföldi tőkebevonással lehetővé válik a vállalat ma már igen szerteágazó tevékenységének további bővítése. Az 1983-ban alakult, jelenleg mintegy 200 dolgozóval működő, 60 vállalkozásban résztvevő kereskedelmi, műszaki fejlesztő, könyvkiadó cég némileg változtat üzleti stratégiáján. A számítógép-programok kifejlesztésétől az ékszerkereskedelemig terjedő tevékenységét némileg szűkíti, és elsősorban a könyvkiadást, a szoftverfejlesztést és a biotechnológia elterjesztését tűzi ki célul.

A közgyűlés döntött arról is, hogy 41, egyenként 250 ezer forint névértékű ingyenes, úgynevezett dolgozói részvényt bocsátanak ki. Ezeket – mint azt Rényi Gábor, a Novotrade igazgatója közölte – a cég 28 vezető állású munkatársa között osztják szét.


 

Next Post

Megalakult az ASBIS Magyarország Kft.

csü szept 24 , 1998
Szeptember 14-én kezdte meg működését Európa negyedik legnagyobb számítástechnikai disztribúciós vállalkozásának magyarországi kirendeltsége, az ASBIS Magyarország Kft. Az ASBIS Enterprise egyre több európai országban foglalkozik disztribúciós tevékenységgel, az elmúlt hetekben Bulgáriában, Jugoszláviában és Horvátországban is képviseletet nyitottak. A vállalkozás-csoport által forgalmazott termékek palettáján a számítástechnikai iparág meghatározó hardvergyártó cégeinek eszközei […]
chip

És még ez is...