Megalakult az ASBIS Magyarország Kft.

Szeptember 14-én kezdte meg működését Európa negyedik legnagyobb számítástechnikai disztribúciós vállalkozásának magyarországi kirendeltsége, az ASBIS Magyarország Kft. Az ASBIS Enterprise egyre több európai országban foglalkozik disztribúciós tevékenységgel, az elmúlt hetekben Bulgáriában, Jugoszláviában és Horvátországban is képviseletet nyitottak. A vállalkozás-csoport által forgalmazott termékek palettáján a számítástechnikai iparág meghatározó hardvergyártó cégeinek eszközei találhatók.

Az ASBIS-csoport kereskedelmi filozófiájában kiemelt helyen szerepel a minőség: kizárólag megbízható, világszerte elismert partnerek legújabb termékeit forgalmazzák, legtöbbször az adott országra érvényes kizárólagos disztribútori jogosítványokkal. A magyarországi leányvállat megalapításakor is elsőrendű szempont volt a megfelelő műszaki és kereskedelmi ismeretekkel rendelkező csapat összeállítása, valamint a logisztikai elvárásoknak mindenben megfelelő telephely kiválasztása. Így állt össze a ma 12 fős ASBIS csapat, és így esett a választás az egyre inkább budapesti Szilícium-völgynek nevezhető Váci út egyik legjobban megközelíthető telephelyére.

“Nem titkolom, hogy nagyra törő terveink vannak: ez év végéig egymilliárd forintos forgalmat kívánunk megvalósítani, ennek felét az Intel termékeinek értékesítéséből szeretnénk elérni, ezen belül mintegy ötven százalékos bevételt tervezünk az Intel-processzorok eladásából. Már idén is jelentős érdeklődésre számítunk az Intel egyéni igények szerint skálázható szervereivel kapcsolatban, az utóbbi hetekben építettük ki e termékcsalád szervizhátterét.” — jelentette ki Iványi Attila, az kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a cég indulásakor tervezett egymilliárd forintos idei forgalom elérése a megalakulás óta eltelt néhány nap előzetes megrendelései alapján szinte bizonyosan elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egységes szabályozatlanság a licencszerződések terén?

ked jún 29 , 1999
Az Egyesült Államok-szerte egységes állami törvényekért dolgozó National Conference of Commissioners on Uniform State Laws (NCCUSL) csütörtökön bizalmat szavazott a sokat vitatott UCITA törvényjavaslatnak, amely közös licencszabályokat alakítana ki a szoftverek és egyéb információtechnológiai tranzakciók számára. A szavazás természetesen nem emeli törvényerőre a javaslatot, de a szakértők szerint az államok […]