A nemzetbiztonsági bizottság is tárgyalja a kormányzati informatikai rendszer elleni támadást

Molnar-ZsoltAz Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyal a kormányzati informatikai rendszer elleni hétvégi támadásról. Molnár Zsolt, a testület elnöke az MTI-nek vasárnap azt mondta: következő, szerdai ülésükön a Belügyminisztériumtól és a Nemzeti Kibervédelmi Intézettől is tájékoztatást kérnek a támadás körülményeiről, részleteiről, az elhárítása és a rendszer helyreállítása érdekében megtett intézkedésekről.

Ormós Zoltán internetjogi szakértő az M1 műsorában azt mondta: az ilyen típusú túlterheléses támadással komoly eredményt nem lehet elérni. A támadók nem tudnak például adatokat megszerezni, így csak propagandacéljaikat szolgálhatja a kormányzati informatikai hálózat elleni támadás. Annyit érnek el, hogy a támadott szerver “lehasal” – jegyezte meg a szakértő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már nem lehet új előfizetést kötni a Tesco Mobile-nál

hét ápr 4 , 2016
Április elseje óta már nem lehet új előfizetést kötni a Tesco Mobile-nál, április 5-től a szolgáltatás átadásáig pedig nem lehet majd egyenlegfeltöltést vásárolni a meglévő feltöltőkártyás tarifákhoz – derül ki a kereskedelmi lánc honlapján közzétett tájékoztatóból. A leírás szerint a Tesco Mobile ügyfelei automatikusan a Vodafone-hoz kerülnek, csak egyes szolgáltatások […]