Segít a BKIK a panasztörvénynek való megfelelésben

BKIK egyedi visszaélés-bejelentőA Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) saját fejlesztésű rendszerrel segíti a budapesti vállalkozásokat, hogy megfeleljenek a „panasztörvény” jogszabályi követelményeinek.

A visszaélés-bejelentésekről szóló, nyáron elfogadott és december 17-én hatályba lépett 2023. XXV. törvény értelmében a hazai 50-249 főt foglalkoztató vállalkozásoknak saját belső visszaélés-bejelentési rendszert kell létrehozniuk, ahol anonim módon jelezhetik az érintettek az esetleges mulasztásokat, jogellenes cselekményeket. A belső visszaélés-bejelentési rendszert a foglalkoztatónál egy erre a célra kijelölt, pártatlan személy vagy szervezeti egység működtetheti, de a rendszer működtetésével külső szervezet is megbízható.

A panasztörvényként ismert jogszabály mintegy 65 ezer budapesti céget érint, de a BKIK szerint a kisebb vállalkozások számára a jogszabályi megfelelés jelentős adminisztratív és anyagi terhet jelent. A BKIK ezért egy olyan webes megoldást fejlesztett ki, amely képes a bejelentések fogadására, kezelésére és kivizsgálására, a szervezet méretéhez igazodva. A szolgáltatás az önkéntes tagok számára díjmentesen, egyéb vállalkozásoknak pedig kedvezményesen vehető igénybe.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem terveznek csoportos létszámleépítést a Magyar Telekomnál

sze dec 20 , 2023
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2024. évi bérfejlesztésről, az egyéb juttatásokról, valamint a hatékonyságjavulás mértékéről – közölte a távközlési szolgáltató. A megállapodás alapján a Magyar Telekom Nyrt. és a Telekom Rendszerintegráció Zrt. (TRI) munkavállalói 2024. május 1-jétől differenciáltan 12 százalékos általános bérfejlesztésben részesülnek, és a társaság […]
Magyar Telekom

És még ez is...