“Rafinált” internetes csalók a rács mögött

bilincsA Nagykátai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi és nő ellen, akik közösségi oldalon feladott apróhirdetés útján 56 embert csaptak be és károsítottak meg. A bűnügy vádlottjai, egy férfi és egy nő élettársak. 2014 júliusában elhatározták, hogy internetes oldalakon fognak hirdetni eladásra különböző dolgokat, majd a pénzt átutaló megrendelőnek nem küldenek semmit, s az így szerzett összegből fognak megélni. Tervük megvalósításához egy budapesti piacon más nevére szóló, lopott személyi igazolványt és lakcímkártyát vettek, majd azzal bankszámlát nyitottak.

Több e-mail címet hoztak létre, és azokkal közösségi oldalakon hirdetéseket adtak fel. A meghirdetett portékák fotóját az internetről töltötték le, valójában soha nem volt olyan dolguk, amit eladásra kínáltak. A hirdetésre jelentkezőkkel előre átutaltatták a vételárat. A vevők azonban hiába várták a megrendelt árukat, azok soha nem érkeztek meg. A vádlottak pedig elérhetetlenné váltak a sértettek számára. A meghirdetett termékek között gyerek- és kerti bútor, fehérnemű, medence, babamérleg, szobakerékpár volt. A sértettek 3000-40 000 forintig terjedő összegeket fizettek a vádlottaknak. A vádlottak 2014 júliusában és augusztusában 56 embert csaptak be. Ez idő alatt mintegy 740 ezer forintot szereztek a csalások útján. A Nagykátai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétségével és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az élettársakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A HM EI nyerte az Információs hivatal tenderét

hét jún 6 , 2016
A HM EI Zrt. nyerte a Információs Hivatal Microsoft nagyvállalati licencek beszerzésére kiírt tenderét. A szerződés 987 licencről szól, plusz opcióként 150 darabról. A pályázaton figyelembe vett legalacsonyabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlata 5 977 0305, a legmagasabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat 6 853 5934 forint volt. A tenderen a nyertesen kívül a Nádor […]

Friss, ropogós