Zseniálisak vagyunk a hamis termék kiszúrásában

hamis iPhoneAz Európai Unióban a magyarok vannak a legnagyobb mértékben tisztában azzal, mi is a szellemi tulajdon, és a magyar fogyasztóknak csak kilenc százaléka szokott elbizonytalanodni a hamis termékek felismerése terén.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának legfrissebb tanulmánya szerint uniós szinten a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy nagyon jól, vagy jól érti a szellemi tulajdon fogalmát. A megértés azonban országonként jelentősen eltér: az első helyen Magyarország és Portugália áll 92-92 százalékkal, míg Dániában csak 49 százalék, Svédországban pedig 47 százalék ez az arány. A tanulmány vizsgálta a hamisított árukkal kapcsolatos fogyasztói magatartásokat is. A magyar fogyasztók abban is élen járnak, hogy kevesen vesznek szándékosan illegális terméket, csak kilenc százalékuk vásárolt ilyet. Ez az adat Dániában és Hollandiában 26-26, Bulgáriában 31, Romániában pedig 72 százalék volt.

A világhálón elérhető illegális tartalmakkal kapcsolatban a dánoknak csak 24 százaléka mondta azt, hogy elfogadhatónak tartja az internetről illegálisan, személyes használatra szánt tartalom beszerzését, míg a szlovákok 58, a szlovének 56 százalékban gondolják így. A magyar válaszadók között ez az arány 54 százalék. A felmérés szerint az európaiak tizenkét százaléka tavaly kizárólag sportközvetítéseket nézett illegális forrásokon keresztül. Magyarországon ez az arány csak hat százalék volt, míg Görögországban és Bulgáriában a sportrajongók húsz-huszonegy százalék választott illegális csatornát.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tandemugrás igazi ajándék

ked jún 13 , 2023
Az ajándékozás a szeretet jele, hiszen a hozzánk közel álló embereket szoktuk megajándékozni. Kreatív ajándékot kitalálni azonban évről-évre egyre nehezebb, és egy idő után a tárgyakat már kevésnek érezzük. Ilyenkor érdemes valamilyen különleges élményt adni a szerettünknek.  Lepd meg a legjobb barátodat tandemugrással! A tandemugrás nem hétköznapi ajándék, ezért ha […]
tandemugras.hu

És még ez is...