Pályázatot írtak ki biztonságos internet témában

internetA Safer Internet Program (Biztonságos Internet Program) magyarországi konzorciuma versenyt hirdet hazai középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére. A 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából meghirdetett verseny célja, hogy a fiatalokat médiatartalmak előállítására motiválja a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internet lehetőségeire és veszélyeire – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MTI-vel. A pályázatokat három korcsoportban – általános iskolák felső tagozatosai, középiskolások, felsőoktatásban résztvevők – várják 2015. január 31-én éjfélig rövidfilm, animáció és riportfilm kategóriában. A megmérettetésen egyének, vagy legfeljebb három fős csapatok vehetnek részt.

A maximum három perces műveket három témakörben lehet kidolgozni. A “kreatív internet” témakörben készült alkotások a világháló pozitívumaira világítsanak rá: mi mindenre jó az internet, hogyan segíti mindennapi életünket és hogyan segíthet, ha baj van. A “felelős mobilozás” témakör lehetőséget ad bemutatni, hogy miként válasszunk alkalmazásokat és eszközöket, hogyan tartozunk felelősséggel a létrehozott tartalmak iránt, mi történhet egy selfievel, nyomon követhetőek vagyunk-e telefonunk által. A “hozzunk létre egy jobb internetet közösen” témakörben a témához kapcsolódó, de az előző kategóriákhoz nem tartozó ötleteket várnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Légiirányítási-szoftverben gyengék a britek

hét dec 15 , 2014
Jelentős forgalmi fennakadásokat okozott pénteken London légterében az irányítási rendszer informatikai hálózatának meghibásodása. A hibát ugyan estére kijavították, de a feltorlódott járatok miatt nagy késések voltak, amelyek budapesti járatokat is érintettek. A meghibásodás a brit országos légi irányítási szolgálat (NATS) Swanwickban működő irányító központjának informatikai rendszerében következett be. A Hampshire […]