Orbán: 30 nap „ingyenes” internet a digitális oktatásban tanulóknak

Orbán aláírAláírta Orbán Viktor azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók.

Orbán a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről. A kormányrendelet szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel. „Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet. Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják” – mondta a kormányfő. Orbán a fiatalokat arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

-szerk-Vélemény
Értelmetlen az a nagy-nagy jóság, hiszen nagyon kevés hallgató és diák -szüleinek- okozhat gondot a havi 2-4 ezer forintos internet-előfizetés. Valami zavar lehetett az erőben, mert ezzel nem ütik az önkormányzatokat: elkeveredhetett az aláírnivalók között az ingyenes tömegközlekedés elrendelése. Egyébként meg nincs ingyen semmi: valakinek állnia kell a majd költségeket. Vagy az államnak – az mindannyiunk pénzéből Csekonics-, vagy a távközlési cégek tulajdonosainak, már ha nem hárítják vissza azt az előfizetőikre… azaz mindannyiunkra. -szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Reagált a "Miniszterelnök Úr" bejelentésére a Magyar Telekom

vas nov 15 , 2020
A távközlési társaság bejelentését szokásinktól eltérően szó szerint idézzük, s arra kérjük olvasóinkat számolják össze, mennyiszer írja le a Magyar Telekom a magyar szót a közleményében! „A kormányzat bejelentése alapján a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes vezetékes […]
Orbán Viktor miniszterelnök, Timotheus Höttges vezérigazgató, Deutsche Telekom AG, Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt. és Srinivasan Gopalan, a Deutsche Telekom Csoport Európáért felelős Igazgatósági tagja. (Forrás: MTI)

És még ez is...