Online vásárlás: még mindig sokan bizalmatlanok

shopA rendszeresen internetezők több mint négyötöde vásárolt online legalább egy alkalommal az elmúlt év során, míg 2010-ben ez még csak minden második netezőről volt elmondható – derült ki a KutatóCentrum legfrissebb kutatásából. Közülük a legtöbben (90 százalék) valamilyen terméket helyeztek a virtuális kosarukba, szolgáltatást az online vásárlók alig több mint egyharmada rendelt meg online, míg valamilyen kedvezmény igénybe vételére jogosító kupont a netes megrendelők egynegyede vásárolt az interneten az elmúlt egy év során. Az online fizetési módok közül egyre többen használják a bankkártyás fizetést: a 2013-as 37 százalékkal szemben 2014-ben már 42 százalék volt azoknak az aránya, akik legalább egy alkalommal így rendezték a számlájukat.

Ugyanakkor a vásárlók még mindig a készpénzes (55 százalék), illetve az átutalásos fizetést (48 százalék) választják szívesebben. Bár a bankkártya elfogadottsága még mindig magasabb a hagyományos vásárlások során – az ilyen üzletek esetén a megkérdezettek nyolcvan százaléka tartja elfogadhatónak ezt a fizetési módot –, elvben már az internetes vásárlás alkalmával is a netezők több mint fele fizetne kártyával. A szállítási módok között a legnépszerűbb a házhozszállítás (az online termékvásárlók 87 százaléka vette át otthonában a választott terméket), a megkérdezettek egyharmada említette a fix átvételi pontokat, míg az üzletben történő átvételt mindössze 28 százalék – elsősorban a fővárosiak – választották. Akik még soha nem vásároltak online, elsősorban azzal indokolták ezt, hogy nem volt még rá szükségük (42 százalék), illetve nem tudják személyesen megvizsgálni a terméket (41 százalék), ugyanakkor egyharmaduk még mindig az internetes vásárlással szembeni bizalmatlanságra hivatkozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha hatékony vírusírtót szeretne, itt a tuti

hét febr 2 , 2015
A Dennis Technology Labs 2014 utolsó negyedévben végzett, internetes biztonsági termékek hatékonyságát vizsgáló tesztjén, a Kaspersky Lab Kaspersky Endpoint Security for Windows bizonyult a legeredményesebbnek az otthoni felhasználók, a kis vállalkozások, és a nagyvállalatok számára is. A Kaspersky Internet Security, a Kaspersky Small Office Security és a Kaspersky Endpoint Security […]
vírus