Már a Kazinczy Múzeum is a virtuális térbe költözött

A virtuális térbe költözött a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum – közölte az intézmény. Bár az intézmény ideiglenesen zárva van, de a veszélyhelyzet idején weboldalán és az online közösségi terében továbbra is elérhető. A honlapon és a közösségi oldalon naponta jelennek meg újdonságok a múzeumban őrzött gyűjteményekről, a muzeális értékű hagyatékokról és a jelenlegi kiállításokról. A múzeum munkatársai kulisszatitkokat is megosztanak az intézményben zajló munkáról, a friss kutatásokról, és azokról a témákról, amelyek házon belül foglalkoztatják őket. A mindennapi élet aktualitásaira is reagál egy-egy írás a múzeumi blogon, amelyet néhány hónapja indítottak az intézmény honlapján KaMu címmel. A blog szerzői a muzeológusok és a frissen alakult Újhelyi Múzeumbarát Kör tagjai.

A közlemény szerint egy kezdeményezés is indult néhány hónapja, amelyben a múzeumbarát kör tagjai kapnak szerepet: ez “A múzeum mi vagyunk!” című videosorozat. A kisfilmekben arról beszélnek, hogy miért kedves számukra a közgyűjtemény, milyen emlékeket őriznek múltjáról és miért térnek vissza a kiállítótereibe időről időre. Megszólalnak benne felnőttek és gyerekek, akik vallanak a kiállításokhoz, a tárgyakhoz vagy a múzeumi hangulathoz kötődő élményeikről. A rövidfilmek korábban közzétett és új részei a múzeum videomegosztó csatornáján is elérhetők lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ECDL: a vészhelyzet alatt az interneten keresztül is lehet vizsgázni

hét ápr 13 , 2020
A személyes kontaktusok elkerülése érdekében koronavírus-vészhelyzet alatt webkamerával, mikrofonnal felszerelt saját számítógépükről is teljesíthetik az ECDL-vizsgát a képzés résztvevői – jelentette be a nemzetközi számítógép-használói jogosítvány képzési programjának hazai működését felügyelő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Az online vizsgázás bevezetésére azért is volt szükség, mert a tavaszi hónapokra az ECDL […]