Online szerencsejáték-szolgáltatót vizsgál a versenyhatóság

LottolandA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított egy máltai székhelyű online szerencsejáték-szolgáltató ellen a magyar fogyasztók megtévesztése miatt.

A hatóság közleménye szerint a GVH a Deutsche Lotto- und Sportwetten Limited nevű cég “Lottoland” fantázianevű, magyar nyelvű honlapjának szolgáltatásait ellenőrzi. A hatóság gyanúja szerint a vállalkozás azt a benyomást kelti, hogy jogszerűen nyújtja a honlapon elérhető szolgáltatásokat, holott Magyarországon valószínűleg nem rendelkezik erre kiadott engedéllyel. A cég azzal is megtévesztheti a fogyasztókat továbbá, hogy bizonyos szolgáltatásait más vállalkozások engedélyezett szerencsejátékaival azonos névvel és dizájnnal reklámozza. A GVH azt is kifogásolja, hogy a honlapon érthetetlen, illetve félreérthető módon jelenik meg a vállalkozás neve és elérhetősége.

A hivatal felhívta a figyelmet arra: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, ami két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tartós bérlet pozitívumai vállalkozásoknak

vas okt 23 , 2022
Vállalkozásunkban többféle módon is van lehetőségünk finanszírozni a gépjárműveket. Mai cikkünkben bemutatjuk a tartós bérletet, mely szinte minden esetben a legjobb választás ezek közül. Ha Ön is éppen ilyen döntés előtt áll, akkor mindenképpen érdemes velünk tartania! Számos kényelmi extra Az operatív lízing kényelmi, illetve számviteli előnyökkel is jár. Nézzük […]
cartis.hu