Magyarországi fióktelepet nyitott az iBanFirst

árfolyam bankBudapesti központtal erősíti a magyarországi jelenlétét a nemzetközi pénzügyi tranzakciókra szakosodott iBanFirst fintech vállalat.

Az iBanFirst jelenleg tíz európai országban, köztük Angliában is jelen van. Nagy potenciált lát a magyar piacban a vállalat belga vezetősége, ezért is döntöttek a lokális bővítés mellett. “A magyarországi fióktelep megnyitásával lehetőségünk van helyi csapat toborzására. Leginkább olyan vállalati ügyfelekkel, döntéshozókkal dolgozunk, akik értékelik a személyes kapcsolattartást. Kollégáink dedikált számlamenedzserként nem csupán a rendszer működésében, számlanyitásban, hanem a devizatranzakciókkal kapcsolatos valamennyi kérdésben, akár a fedezeti stratégia kialakításában is rendelkezésre állnak” – mondta Johan Gabriels, az iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója.

Nem csupán a fővárosban tevékenykedő vállalatok nyitottak a fintech megoldásokra. Az iBanFirst jelenlegi ügyfél állományának harminc százalékát vidéki cégek teszik ki. Éppen ezért gondolják úgy, hogy az oktatás és a tanácsadás kulcsfontosságú a magyar vállalkozók számára. Támogatást nyújtanak a cash-flow menedzsmenttől kezdve, a nemzetközi kereskedelmen át a devizakockázat-kezelésig. “Úgy gondoljuk, hogy a magyar cégek pénzügyi tudatosságának fejlesztésével hozzájárulhatunk, hogy Magyarország gazdaságilag virágzóbb országgá váljon” – tette hozzá Gabriels.

A jelenlegi gazdasági helyzet arra vezetheti rá a magyar cégeket, hogy eurós gazdálkodásra álljanak át. Miközben a költségek egy része, mint a fizetések vagy a rezsiköltségek továbbra is forintban keletkeznek. A lehetőség adott, hogy az ÁFÁ-t euróban fizessék a cégek, azonban az iBanFirst szakértői szerint költséghatékonyabb forintban fizetni, amit határidős ügyletek segítségével optimalizálhatnak a vállalatok. A folyamatos gazdasági és devizapiaci változások miatt is fontos, a belga székhelyű fintech cég magyarországi jelenlétének erősítése, akik szilárd partnerként támogatják az azonnali, gyors döntési folyamatokat a devizaügyletek kapcsán.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Folytassa Rácz

pén szept 16 , 2022
Rácz Csaba tölti be szeptembertől a MiniCRM vezérigazgatói posztját. Leskó Norbertet váltja. Rácz korábban nyolc éven át volt az Árukereső ügyvezetője és vezette a cég tevékenységét a román és bolgár piacokon is. Az ő irányítása alatt vált az Árukereső Magyarország egyik meghatározó e-kereskedelmi platformjává. „Fő feladatom a cég eredményességének növelése […]
Rácz Csaba MiniCRM

És még ez is...