Okospálcikát mutatott be a Baidu


Az élelmiszerek esetleges szennyezettségét kimutató “okos” evőpálcikákat mutatott be a Baidu kínai internetes keresőóriás. A szenzorokkal működő elemes pálcikák prototípusai a hagyományosakhoz hasonlóan vékonyak és rövid időn belül adatokkal szolgálnak egy termék savasságát (PH-értékét), hőmérsékletét, kalóriatartalmát és az olaj sótartalmát illetően. Utóbbi fontos információ annak megállapításához, hogy nem újrahasznosított, rákkeltő étolajat, úgynevezett “csatornaolajat” használtak-e az ételek elkészítéséhez. A mérési eredményeket a pálcikák végén egy zöld vagy egy piros jelzés mutatja, de szükség esetén egy okostelefonos alkalmazás is közvetíti. Az okospálcikák (kuajszou) képesek megállapítani, hogy milyen az olaj vagy a víz minősége, hogy más élelmiszerek, például a gyümölcsök ehetők-e még, illetve milyen tápanyagokat tartalmaznak – hangoztatta Robin Li, a Baidu 46 éves, milliárdos alapítója a cég fejlesztőinek éves találkozóján szerdán Pekingben. A pálcikáknak egyelőre még nincs áruk és tömegtermelésükre sincsenek még felkészülve.

A találkozó másik nagy eseménye a BaiduEye nevű szerkezet bemutatása volt, egy, a fejre felhelyezett félkörös pánté, amelynek kis kamráját a fej mozgatásával irányítva lehet a célra irányítani. Az adott tárgyról vagy minden egyébről az eszköz a kép alapján azonosít, keresi a megfelelő találatokat, majd juttatja a választ a fülünkbe, – igény esetén – a telefonunkra. Egyszerű esetben egy táska vásárlásánál is többletinformációhoz juthatunk általa a gyártótól a különböző minőségi paraméterekig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Lenovo tabletekkel és gamer pc-kkel erősít

ked szept 9 , 2014
A Lenovo a 2014-es IFA fogyasztói elektronikai kiállításon Berlinben bejelentette tabletjeinek és pc-inek bővített portfólióját. A termékkínálat két új hordozható tablettel bővült: a TAB S8-cal, a Lenovo első, Intel-alapú androidos táblagépével és a MIIX 3-mal, egy könnyűsúlyú windowsos tablettel. A Lenovo két új, játékra szánt nagyteljesítményű pc-t is bejelentett: az […]

Friss, ropogós