Budapesten lesz a GE európai digitális fejlesztési központja

geA GE budapesti digitális kutatóközpontja szakértői szoftverfejlesztéssel, az üzleti folyamatok és alkalmazások rugalmasságát javító informatikai megoldásokkal, informatikai infrastruktúra építéssel és működtetéssel foglalkoznak majd. Ezen túl adatelemzési megoldásokhoz nyújtanak hozzáférést a vállalat ügyfeleinek.

A világ az adatalapú, digitális ipar korszakába lép. Amelyik ország erre a rendkívül éles váltásra nem tud reagálni, megfelelően lépni, annak versenyképessége gyorsan “elillan” — mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a GE Globális Digitális Fejlesztési Központjának megnyitóján. A miniszter elmondta: a GE a magyar kormány egyik legjobb befektetési partnere. Az amerikai vállalat most nyolcmilliárd forintos beruházással Budapesten hozta létre a hat fejlesztési központjának egyikét, Európában az egyedülit. Hozzátette: az új központ négyszáz új munkahelyet hoz létre, ennyivel növeli a GE jelenlegi tízezres alkalmazotti létszámát.

Vélemény
Mi kerül egy fejlesztési központon nyolc milliárd forintba? Kell négyszáz számítógép, számoljunk darabonként félmillió forinttal, némi irodabútor, mondjuk alkalmazottanként százezerért. Kell még néhány szerver, költsünk erre félmilliárdot, és csapjunk még ehhez egymilliárdot erre-arra. Ez összesen 1,74 milliárd forint. -szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.