Nőtt a félvezetők globális eladása a harmadik negyedévben

áramkőrNőtt a félvezetők globális eladása az idei harmadik negyedévben éves és negyedéves összevetésben – olvasható a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) honlapján.

A szeptember végén lezárt három hónapban 113,60 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 5,8 százalékos növekedés éves szinten és 11 százalékos bővülés a második negyedévvel összevetve. Szeptemberben az eladások 37,9 milliárd dollárt tettek ki, ez 4,5 százaléka több az augusztusinál és 5,8 százalékkal felülmúlta a tavaly szeptemberit. A félvezetők szeptemberi eladása éves összevetésben Észak- és Dél-Amerikában 20,1 százalékkal, Kínában 6,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 2,9 százalékkal nőtt, ugyanakkor Japánban 1,8 százalékkal, Európában pedig 9,8 százalékkal csökkent. Augusztussal összevetve szeptemberben a félvezetők eladása Kínában 7,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 3,3 százalékkal, Európában ugyancsak 3,3 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában 2,2 százalékkal, Japánban pedig 1,5 százalékkal nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre indul a Digitális falu program

szo nov 21 , 2020
A 2019-ben indított Magyar falu program után idén a Digitális jólét programmal (DJP) együttműködve elindul a kistelepülések vonzerejének és élhetőségének javítását különböző digitális, illetve okos megoldásokkal segítő Digitális falu program is – jelentette be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros elmondta: az induló Digitális falu program célja […]
Gyopáros Alpár

És még ez is...