Megvan mitől rettegünk

felelemA Kaspersky vizsgálatai szerint a fiókok feltörésétől, valamint a jelszavak és bizalmas információk ellopására készített rosszindulatú programoktól rettegünk a legjobban. A válaszadók, e két veszélyt azonos arányban (68 százalék) jelölték meg. A pénzügyi fenyegetések a harmadik helyre kerültek: a válaszadók 63 százaléka fél amiatt, hogy pénzt veszít a számlájáról, míg a negyedik helyre a bejelentkezési adatok megszerzésére irányuló adathalász e-mailek és weboldalak kerültek.

A felhasználókat legkevésbé aggasztó fenyegetések a DDoS támadások és a globális kémhadjáratok. Ez azért lehet, mert az ilyen típusú incidensek elsődleges célpontjai főként a vállalatok, és csak ritkán jelentenek veszélyt a hétköznapi felhasználókra. Nem meglepő módon a DDoS támadások és a kémhadjáratok a legkevésbé ismertek a felhasználók körében, a válaszadók 29, illetve 27 százaléka még csak nem is hallott róluk. Egy aggasztó eredmény is rávilágított a felmérésben arra a tényre, hogy a felhasználók 28 százaléka nem ismeri a ransomware fenyegetéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Durván megnőtt a streamingelők aránya

pén szept 25 , 2015
Átalakítja a film és sorozatnézési szokásainkat a gyorsabb internethez való hozzáférés, és az egyre több internethez kapcsolódó okoseszköz, köztük az okostévék terjedése. A Samsung összeurópai kutatása, a Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57 százalékra nőtt azok aránya, akik legalább hetente […]

Friss, ropogós